Засолювання горбуші в розсолі – один з найпростіших рецептів засолювання, який допоможе вам зробити апетитну солону рибку для салатів або бутербродів. Обов’язково спробуйте приготувати таку рибку у себе вдома і порадувати себе і близьких.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша – 1 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 5 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Як приготувати горбушу в розсолі? Візьміть свіжу горбушу, ретельно вимийте її і зчистите луску. Видаліть з риби плавники і випатрайте тушку. Розріжте рибу на невеликі шматочки.
Кожен шматочок риби звільніть від кісток і розріжте навпіл, щоб вийшли невеликі безкостисті скибочки рибки.
Наберіть в миску очищену воду і розчиніть в ній сіль, щоб не залишилося жодної крупинки солі у воді. Опустіть у розсіл рибку і залиште її там буквально на десять хвилин.
Рибку вийміть з розсолу і обсушіть на паперовому рушнику всі шматочки.
Далі потрібно перемістити шматочки горбуші в контейнер і залити рослинним маслом. Приберіть контейнер з рибкою в маслі в холодильник на сорок хвилин, перед тим як подавати рибку до столу.
Промаслений рибку можете промокнути від надлишків олії, а потім подавати до столу або додавати в салат.
Страви з риби