Засолювання горбуші в розсолі – один з найпростіших рецептів засолювання, який допоможе вам зробити апетитну солону рибку для салатів або бутербродів. Обов’язково спробуйте приготувати таку рибку у себе вдома і порадувати себе і близьких.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горбуша – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Як приготувати горбушу в розсолі? Візьміть свіжу горбушу, ретельно вимийте її і зчистите луску. Видаліть з риби плавники і випатрайте тушку. Розріжте рибу на невеликі шматочки.

Кожен шматочок риби звільніть від кісток і розріжте навпіл, щоб вийшли невеликі безкостисті скибочки рибки.

Наберіть в миску очищену воду і розчиніть в ній сіль, щоб не залишилося жодної крупинки солі у воді. Опустіть у розсіл рибку і залиште її там буквально на десять хвилин.

Рибку вийміть з розсолу і обсушіть на паперовому рушнику всі шматочки.

Далі потрібно перемістити шматочки горбуші в контейнер і залити рослинним маслом. Приберіть контейнер з рибкою в маслі в холодильник на сорок хвилин, перед тим як подавати рибку до столу.

Промаслений рибку можете промокнути від надлишків олії, а потім подавати до столу або додавати в салат.

Страви з риби