Пропонуємо цікавий варіант закуски з курячої печінки. Для цього знадобиться також бекон, нарізаний на тонкі пластинки. Причому можна брати як звичайний, так і сирокопчений бекон, залежно від того, який смак ви хочете отримати. При запіканні з бекону витоплюється жирок і просочує ніжний курячий субпродукт – виходить дуже м’яка соковита печінку. Така закуска досить жирна, ситна і добре підходить під спиртні напої.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча печінка – 350 гр.
  • Бекон – 200 – 300 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Рецепт курячої печінки в беконі в духовці простий у приготуванні! Курячу печінку добре промиваємо в прохолодній воді, видаляємо всі наявні плівки, судини і прожилки.

Після промивання поміщаємо печінка на паперовий рушник і покриваємо другим листом рушники. Потрібно видалити всю вологу з кожного шматочка.

Пластинки бекону розкладаємо на робочій поверхні. Беремо курячу печінку по окремому шматочку і присипаємо сіллю і чорним меленим перцем. Регулюємо спеції за власним смаком, беручи до уваги також і ступінь солоності бекону.

Укладаємо підготовлений шматочок печінки на край пластинки і загортаємо його в вигляді ролу. Для надійності можна заколоти конструкцію зубочисткою. Але якщо акуратно укладати потім отримані роли швом вниз, то при запіканні форма добре зберігається і без закалывания. Деко застеляємо фольгою блискучою стороною вгору. Розколюємо печінка в беконі по листу.

Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 190 градусів. Ставимо в неї деко з печінкою на середній рівень і запікаємо протягом двадцяти хвилин.

Готову печінку в беконі дістаємо з духовки. Перекладаємо з дека на сервірувальну тарілку. Подаємо до столу в гарячому вигляді. За бажанням посипаємо зеленню.

Приємного апетиту!

Куряча печінка Куряча печінка в духовці