Млинці, приготовані на сироватці, є ідеальним варіантом не тільки в якості сніданку. Варто відзначити, що це універсальне блюдо можна з успіхом подавати і на обід, і на вечерю. Крім того, такі млинці можна вживати в простому вигляді, так і в дуеті зі сметаною, варенням, маслом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молочна сироватка – 600 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати млинці на сироватці 1 літр просто! Підготуйте необхідні інгредієнти.

В глибоку миску вбиваємо яйця, потім з’єднуємо їх з сіллю, цукром і содою. Ретельно перемішуємо вміст миски.

Розігрійте сироватку. Це можна зробити як в мікрохвильовці, так і на плиті. Влийте сироватку в миску з яєчно-цукрової сумішшю.

Потім просіваємо борошно і поступово вводимо її в загальну масу. Все добре перемішуємо. У тесті не повинно бути грудочок.

Наступний крок – вливаємо в тісто олію. Все перемішуємо і даємо тісто трохи настоятися протягом десяти хвилин.

Потім виливаємо тісто, рівномірно розподіливши його по поверхні сковорідки.

Обсмажуємо млинці з двох сторін до золотистого кольору.

Подавати млинці можна з медом, варенням, сметаною або вершковим маслом.

Ажурні млинці з дірочками Млинці без дріжджів Млинці без молока Млинці на Масляну Млинці на сироватці Млинці на сироватці від сиру Товсті млинці