Млинці, приготовані на сироватці, є ідеальним варіантом не тільки в якості сніданку. Варто відзначити, що це універсальне блюдо можна з успіхом подавати і на обід, і на вечерю. Крім того, такі млинці можна вживати в простому вигляді, так і в дуеті зі сметаною, варенням, маслом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молочна сироватка – 600 мл
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати млинці на сироватці 1 літр просто! Підготуйте необхідні інгредієнти.
В глибоку миску вбиваємо яйця, потім з’єднуємо їх з сіллю, цукром і содою. Ретельно перемішуємо вміст миски.
Розігрійте сироватку. Це можна зробити як в мікрохвильовці, так і на плиті. Влийте сироватку в миску з яєчно-цукрової сумішшю.
Потім просіваємо борошно і поступово вводимо її в загальну масу. Все добре перемішуємо. У тесті не повинно бути грудочок.
Наступний крок – вливаємо в тісто олію. Все перемішуємо і даємо тісто трохи настоятися протягом десяти хвилин.
Потім виливаємо тісто, рівномірно розподіливши його по поверхні сковорідки.
Обсмажуємо млинці з двох сторін до золотистого кольору.
Подавати млинці можна з медом, варенням, сметаною або вершковим маслом.
Ажурні млинці з дірочками Млинці без дріжджів Млинці без молока Млинці на Масляну Млинці на сироватці Млинці на сироватці від сиру Товсті млинці