М’який медовик з заварним кремом простий у приготуванні і сподобається більшості домочадців! Медовик – мій улюблений десерт, без якого не обходиться жодне свято в нашій родині. Приготування ніжного торта займає багато часу, але це безумовно того варто. Медовик тане в роті і приносить неймовірне задоволення.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Мед – 2 ст. л.
- Сода харчова – 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Для крему: –
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 200 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати м’який медовик з заварним кремом? Закип’ятіть каструлю з водою. Курячі яйця розбийте в невелику миску і з допомогою віночка перемішайте.
На водяну баню поставте глибоку миску або каструлю меншого розміру. Викладіть розм’якшене вершкове масло, мед і півсклянки цукрового піску.
Постійно перемішуючи віночком, добийтеся однорідної маси.
Додайте сіль, харчову соду, погашену оцтом, і поступово введіть перемішані курячі яйця. Постійно перемішуючи віночком, маса повинна сильно збільшитися.
Потім всипте склянку заздалегідь просіяного через сито борошна і ретельно перемішайте віночком.
Зніміть ємність з тістом з водяної бані і додайте решту борошно пшеничне. Добре перемішайте тісто силіконової лопаткою, загорніть каструлю харчовою плівкою і поставте її в морозильну камеру на півгодини. Тим часом увімкніть розігріватися духовку до 200 градусів.
Охолоджене тісто розділіть на 9 рівних грудочок. Стіл застеліть папером для випічки, присипте невеликою кількістю борошна і по одному почніть розкачати коржі. Обрізати можете відразу, приклавши кришку від сковороди або каструлі, також можна скористатися великою тарілкою, або таким же чином одріжете вже спечений корж.
Розкачані коржі разом з пекарської папером перенесіть на деко і помістіть його в духову шафу. Коржі печуться близько 5 хвилин. Я випікаю відразу два коржа. Поки випікаються коржі, розгортайте наступні два. Решту тіста тримайте в холодильники, прикривши його харчовою плівкою. Готові коржі складайте стопкою.
Спечені обрізки поломайте руками на кілька частин і подрібніть в дрібну крихту з допомогою блендера або кавомолки.
Приготуйте крем. У каструлю з товстим дном розбийте куряче яйце, додайте цукровий пісок і пшеничне борошно, добре перемішайте. Поступово додайте молоко і перемішуйте віночком, щоб в кремі не було грудочок. Каструлю поставте на середній вогонь і варіть до загустіння, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудки, і крем не пригорів.
Готовий крем зніміть з вогню і трохи остудіть. Потім додайте вершкове масло і збийте крем міксером на середніх обертах до легкої повітряної консистенції.
Візьміть велике блюдо, на якому будете збирати торт. В центр викладіть пару ложок крему, щоб торт не «їздив». Викладіть корж, зверху рівномірно розподіліть заварний крем. Таким чином, зберіть весь торт, чергуючи медові коржі з кремом. Залишилися кремом добре обмажте боки і верх торта. Присипте подрібненої крихтою верх і боки торта.
Готовий торт накрийте, наприклад, кришкою для мікрохвильовки, і приберіть на ніч у холодильник. За цей час торт добре просочиться і стане ніжним. Перед подачею охолоджений торт можна прикрасити свіжими ягодами.
М’який медовик з заварним кремом виходить дуже смачним і ситним. Більше ніж один шматочок такого торта не з’їси.
Приємного насолоди!
Бісквітний медовик Заварний крем для медовика на молоці Медовик без сметани Медовик класичний Медовик радянського часу класичний Медовик, просочений заварним кремом Торти