Продукти для такого крему знайдуться на кожній кухні. Його можна використовувати для тортів, тістечок, подати до млинців або сирників. Для вирівнювання поверхонь маса не годиться, так як не тримає форму, а в якості прошарку або супроводжуючого соусу підходить ідеально. В кінці приготування пропонуємо опціональний крок – додавання подрібнених горіхів. Це зробить текстуру крему цікавіше і підкреслить шоколадний смак. Втім, і без горіхів маса також смачна.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Молоко коров’яче – 2 склянки
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Какао-порошок – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Горіхи – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати шоколадний крем для торта з какао порошку і молока з маслом? Висипаємо В миску борошно, цукровий пісок і порошок какао. Змішуємо компоненти ложкою до отримання рівномірного кольору суміші.
Один стакан молока наливаємо у вогнетривку миску або сотейник і ставимо на плиту. Нагріваємо до кипіння.
Другий стакан молока вливаємо в попередньо змішані сухі інгредієнти і перемішуємо до відносної однорідності.
Вводимо отриману суміш у закипаюче молоко і активно перемішуємо вінчиком – маса стає однорідною і помітно загусне. З моменту закипання загальної маси температуру плити знижуємо до мінімуму і варимо протягом пари хвилин. Не забуваємо безперервно заважати крем, піднімаючи шар з дна нагору, оскільки маса може пригорати.
Після закінчення зазначеного часу варіння знімаємо сотейник з плити і залишаємо крем остигати до злегка теплої температури.
Вершкове масло бажано дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно встигло добре розм’якнути.
Додаємо його в зварений крем і добре перемішуємо, поки воно не розтане і повністю не змішається із загальною масою.
За бажанням, разом з маслом можна всипати в крем пару столових ложок подрібнених горіхів.
Приємного апетиту!
Вершковий крем для торта Торти Шоколадний крем для торта з какао порошком Шоколадний крем з молока і какао для торта