Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом бездріжджового тіста для татарського біляша. Процес приготування тіста максимального простий і легкий. Випічка з такого тіста виходить незвичайно апетитною і дуже смачною.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Кефір – 150 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Баранина – 200 гр.
  • Яловичина – 250 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Картопля – 1 кг
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Готувати бездріжджового тіста для татарського біляша просто! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування біляша. Яловичину, баранину і куряче філе ретельно вимийте, потім обсушити паперовими рушниками.

В глибоку миску просійте необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито.

Додайте сіль, кефір і рослинне масло.

Замісіть м’яке еластичне тісто.

Підготовлене м’ясо дрібно наріжте гострим ножем або пропустіть через м’ясорубку. Фарш можна використовувати вже готовий.

Картоплю добре вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, після чого наріжте дрібним кубиком.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Підготовлені інгредієнти для начинки викладіть в глибоку миску. Додайте сіль, чорний мелений перець за смаком. Гарненько перемішайте.

Тісто розділіть на три частини.

Більшу частину тіста розкачайте качалкою.

Акуратно викладіть у форму, застелену пекарським папером або змащену невеликою кількістю рослинного масла.

Після чого рівномірно розподіліть приготовану начинку. Зверху викладіть лавровий лист.

тісто також розкачайте. Накрийте зверху начинку і гарненько защепніть бортики. У центрі зробіть отвір. З невеликого шматочка тіста скачайте кульку і закрийте їм отвір.

Форму поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікайте татарський біляш 2 години 20 хвилин. Гарячий пиріг обережно вийміть з духовки і відразу ж змастіть поверхню вершковим маслом.

Трохи остудіть випічку.

Потім наріжте на порції і подавайте до столу.

Біляш виходить дуже ситним, чудово замінить повноцінний прийом їжі.

Приємного апетиту!

Біляші в духовці Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом на кефірі Біляші на кефірі Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів з м'ясом