Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом бездріжджового тіста для татарського біляша. Процес приготування тіста максимального простий і легкий. Випічка з такого тіста виходить незвичайно апетитною і дуже смачною.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Кефір – 150 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 400 гр.
- Баранина – 200 гр.
- Яловичина – 250 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Куряче філе – 300 гр.
- Картопля – 1 кг
- Масло вершкове – 40 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Готувати бездріжджового тіста для татарського біляша просто! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування біляша. Яловичину, баранину і куряче філе ретельно вимийте, потім обсушити паперовими рушниками.
В глибоку миску просійте необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито.
Додайте сіль, кефір і рослинне масло.
Замісіть м’яке еластичне тісто.
Підготовлене м’ясо дрібно наріжте гострим ножем або пропустіть через м’ясорубку. Фарш можна використовувати вже готовий.
Картоплю добре вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, після чого наріжте дрібним кубиком.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Підготовлені інгредієнти для начинки викладіть в глибоку миску. Додайте сіль, чорний мелений перець за смаком. Гарненько перемішайте.
Тісто розділіть на три частини.
Більшу частину тіста розкачайте качалкою.
Акуратно викладіть у форму, застелену пекарським папером або змащену невеликою кількістю рослинного масла.
Після чого рівномірно розподіліть приготовану начинку. Зверху викладіть лавровий лист.
тісто також розкачайте. Накрийте зверху начинку і гарненько защепніть бортики. У центрі зробіть отвір. З невеликого шматочка тіста скачайте кульку і закрийте їм отвір.
Форму поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікайте татарський біляш 2 години 20 хвилин. Гарячий пиріг обережно вийміть з духовки і відразу ж змастіть поверхню вершковим маслом.
Трохи остудіть випічку.
Потім наріжте на порції і подавайте до столу.
Біляш виходить дуже ситним, чудово замінить повноцінний прийом їжі.
Приємного апетиту!
Біляші в духовці Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом на кефірі Біляші на кефірі Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів з м'ясом