Неймовірний карамельний чізкейк на основі популярного печива Орео. Випікати його зовсім не потрібно! Всі інгредієнти (і корж, і крем) відправляємо застигати в холодильник. Смак просто дивовижний! М’який, ніжний, з тонкими нотками арахісової пасти! Так і хочеться спробувати!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печива Орео – 24 шт.
- Молоко 3.5% – 40 мл
- Желатин харчовий – 12 гр.
- Вершки 33% – 250 гр.
- Сир сирний – 450 гр.
- Карамель – 350 гр.
- Арахісова паста – 50 гр.
- Шоколад молочний – 100 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування карамельного чізкейку. Печиво Орео (12 шт.).розламуємо на половинки і видаляємо начинку. Її потрібно відкласти, вона ще стати в нагоді.
Викладаємо печінку в чашу блендера і подрібнюємо його в дрібну крихту.
Пересипаємо печиво в миску і починаємо невеликими порціями вливати молоко і розмішувати. Молока треба стільки, щоб вийшло тісто, яке можна зліпити в грудку ( як на фото).
Тепер нам знадобитися харчової пергамент і кільце (16 мл, для більшого діаметра потрібно збільшити і кількість продуктів). Встановлюємо кільце на пергамент на твердій поверхні, а стінки кільця викладаємо харчовою плівкою.
Тепер розподіляємо приготоване тісто всередині кільця, розминаючи його руками. Ставимо тісто в холодильник для того, щоб воно застигло.
Готуємо крем для чізкейку. Для цього замочимо желатин.
В мисці змішаємо сирний сир з начинкою печива Орео.Щоб сир став трохи м’якше ставимо масу в мікрохвильову піч на 30 сек. (якщо цього виявиться замало, додайте ще 30 сек.).
В сотейник вливаємо 50 мл. вершків, додаємо арахісове масло і карамель. Підігріваємо, помішуючи до однорідної маси.
Решту вершків збиваємо міксером до густої піни.
Віджимаємо желатин і відправляємо його до масі в сотейник. Розмішуємо і чекаємо, поки желатин розчиниться.
Тепер з’єднуємо дві маси (сирну і желатинову). Оскільки їх досить багато, краще зробити це з допомогою міксера.
У готову масу викладаємо крем з вершків і перемішуємо.
Молочний шоколад подрібнюємо ножем у дрібну крихту.
А потім просіваємо через ситечко.
Великі шматочки шоколаду додаємо в крем.
Також кришимо печиво Орео (12 шт.) і відправляємо його в крем.Все добре перемішуємо.
Дістаємо корж з холодильника. Викладаємо на нього крем і розрівнюємо його лопаткою.
Знову відправляємо форму в холодильник, На цей раз на 6-7 годин, щоб чізкейк встиг застигнути.
Верхівку чізкейку прикрашаємо за бажанням: карамеллю, шматочками шоколаду та печива, кремом або горіхами.
Приємного апетиту!
Чізкейк без випічки з печивом Чізкейк без випічки з сирним сиром, печивом і желатином Чізкейк з печива Шоколадний чізкейк