Неймовірний карамельний чізкейк на основі популярного печива Орео. Випікати його зовсім не потрібно! Всі інгредієнти (і корж, і крем) відправляємо застигати в холодильник. Смак просто дивовижний! М’який, ніжний, з тонкими нотками арахісової пасти! Так і хочеться спробувати!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Печива Орео – 24 шт.
  • Молоко 3.5% – 40 мл
  • Желатин харчовий – 12 гр.
  • Вершки 33% – 250 гр.
  • Сир сирний – 450 гр.
  • Карамель – 350 гр.
  • Арахісова паста – 50 гр.
  • Шоколад молочний – 100 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування карамельного чізкейку. Печиво Орео (12 шт.).розламуємо на половинки і видаляємо начинку. Її потрібно відкласти, вона ще стати в нагоді.


Викладаємо печінку в чашу блендера і подрібнюємо його в дрібну крихту.


Пересипаємо печиво в миску і починаємо невеликими порціями вливати молоко і розмішувати. Молока треба стільки, щоб вийшло тісто, яке можна зліпити в грудку ( як на фото).


Тепер нам знадобитися харчової пергамент і кільце (16 мл, для більшого діаметра потрібно збільшити і кількість продуктів). Встановлюємо кільце на пергамент на твердій поверхні, а стінки кільця викладаємо харчовою плівкою.

Тепер розподіляємо приготоване тісто всередині кільця, розминаючи його руками. Ставимо тісто в холодильник для того, щоб воно застигло.

Готуємо крем для чізкейку. Для цього замочимо желатин.

В мисці змішаємо сирний сир з начинкою печива Орео.Щоб сир став трохи м’якше ставимо масу в мікрохвильову піч на 30 сек. (якщо цього виявиться замало, додайте ще 30 сек.).

В сотейник вливаємо 50 мл. вершків, додаємо арахісове масло і карамель. Підігріваємо, помішуючи до однорідної маси.

Решту вершків збиваємо міксером до густої піни.

Віджимаємо желатин і відправляємо його до масі в сотейник. Розмішуємо і чекаємо, поки желатин розчиниться.



Тепер з’єднуємо дві маси (сирну і желатинову). Оскільки їх досить багато, краще зробити це з допомогою міксера.


У готову масу викладаємо крем з вершків і перемішуємо.

Молочний шоколад подрібнюємо ножем у дрібну крихту.

А потім просіваємо через ситечко.

Великі шматочки шоколаду додаємо в крем.

Також кришимо печиво Орео (12 шт.) і відправляємо його в крем.Все добре перемішуємо.

Дістаємо корж з холодильника. Викладаємо на нього крем і розрівнюємо його лопаткою.

Знову відправляємо форму в холодильник, На цей раз на 6-7 годин, щоб чізкейк встиг застигнути.

Верхівку чізкейку прикрашаємо за бажанням: карамеллю, шматочками шоколаду та печива, кремом або горіхами.

Приємного апетиту!

Чізкейк без випічки з печивом Чізкейк без випічки з сирним сиром, печивом і желатином Чізкейк з печива Шоколадний чізкейк