Що може бути смачніше і корисніше, ніж холодний суп-пюре, який складається тільки з свіжих овочів з додаванням оливкової олії?! Гаспачо – це популярне іспанське блюдо, яке має безліч варіацій в приготуванні і кожен раз виходить просто шедевр! Сьогодні ми з вами приготуємо гаспачо з крабом – вийде корисно, свіжо і поживно!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Помідори свіжі – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Болгарський перець солодкий – 200 гр.
- Огірки – 200 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Масло оливкове – 100 гр.
- Лимонний сік – 3 ст. л.
- Томатний сік – 100 мл
- Базилік свіжий – 2 – 3 гілки
- Хліб (грубого помелу) – 50 гр.
- Крабове м’ясо – 200 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати гаспачо з крабом, томати промиваємо, кладемо в глибоку миску і заливаємо окропом. Залишаємо на 1-2 хвилини, потім зливаємо воду. Відразу ж заливаємо томати холодною водою, після чого знімаємо з них шкірку. Нарізаємо великими кубиками томати, кладемо в миску. Хліб грубого помелу необхідно поламати на шматочки, збризнути соком лимона і викласти в тарілку до томатів.
Болгарський перець промиваємо, розрізаємо навпіл і чистимо від насіння. Потім нарізаємо великими кубиками і кладемо в тарілку до томатів і хліба.
Огірок промиваємо, чистимо від шкірки і нарізаємо великими кубиками. Цибулю і часник чистимо, промиваємо і шаткуємо невеликими шматочками. Відправляємо огірок, часник і цибулю в миску до овочів і хліба.
До овочів додаємо томатний сік, сіль, оливкова олія і подрібнюємо за допомогою заглибного блендера в пюре. Отриману овочеву масу ставимо в холодильник на 15-20 хвилин, щоб овочі просочилися смаком і ароматом один одного і суп трохи остудився.
Суп наливаємо у порційні тарілки, прикрашаємо нарізаними тонкими скибочками крабового м’яса, дрібно порубаними овочами і гілочкою базиліка. Подаємо на стіл, приємного апетиту!
Гаспачо Гаспачо класичний