Стейки горбуші в духовці приготувати зовсім нескладно. Але важливо приділити належну увагу приготування маринаду для запікання, щоб готова риба вийшла соковитою. Для маринаду рекомендуємо використовувати оливкова олія холодного віджиму – воно ароматніше і чудово поєднується з натуральним смаком риби. Подавати запечені стейки краще гарячими, оскільки при охолодженні горбуша стає трохи сухіше і твердіше. Як гарнір ідеально підійде салат зі свіжих овочів, а при подачі не забудьте доповнити стейки тонким скибочкою лимона.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша – 800 гр.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
- Масло оливкове – 8 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
- Чебрець свіжий – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 40 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування горбуші в духовці стейки? Стейки горбуші обсушуємо паперовими рушниками, щоб позбавити їх від поверхневої вологи. Викладаємо рибу на плоску тарілку і посипаємо крупною сіллю, цукровим піском і свіжомеленим чорним перцем. Руками втираємо спеції в рибну м’якоть з усіх боків. Відставляємо тарілку з горбушею в бік і переходимо до приготування маринаду.
Лимон промиваємо під гарячою водою, щоб посилити сокоотделеніе. Потім прокатуємо його по столу, злегка притискаючи долонею. Розрізаємо цитрус поперек на дві половини і з однією з них вичавлюємо сік. Другу половинку лимона зберігаємо до моменту подачі стейків.
В окрему невелику ємність виливаємо оливкову олію, додаємо вичавлений лимонний сік, додаємо чебрець. Збовтуємо суміш виделкою і відразу поливаємо їй стейки горбуші з обох сторін. Даємо рибі промаринуватися протягом п’ятнадцяти хвилин.
Духовку розігріваємо до температури 220 градусів. Деко для запікання стейків злегка змащуємо маслом і викладаємо в нього рибу на невеликій відстані один від одного. Шматочки риби повинні лежати рівно і не деформувати один одного. Маринадом злегка поливаємо кожен стейк. Вершкове масло нарізаємо тонкими скибочками і рівномірно розкладаємо їх з кожного стейку. Ставимо деко зі стейками на середній рівень гарячої духовки і запікаємо протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин. Важливо не пересушити рибу і вчасно витягти з духовки. Як тільки стейки стануть світло-рожевими, а на поверхні з’явиться легка скоринка, запікання потрібно припиняти. Готові стейки в гарячому вигляді розкладаємо по порційних тарілках. Залишилася половинку лимона нарізаємо тонкими полукружиями. Шматочки лимона кладемо поруч зі стейками і відразу подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша з лимоном в духовці Горбуша шматочками в духовці Стейки горбуші в духовці Страви з риби