Я часто готую суп гороховий, а тут щось так захотілося горохової каші. Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом горохової каші, приготовленої на воді в мультиварці. Каша виходить ароматною і дуже апетитною. Такий гарнір – чудовий варіант для ситного сімейного обіду.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горох – 140 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вода – 400 мл
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Готувати горохову кашу на воді в мультиварці легко! Ретельно промийте сухий горох колотий кілька разів під холодною проточною водою, після чого викладіть його в глибоку ємність і залийте холодною водою. Залиште на кілька годин замачиваться. Якщо маєте час, залиште на ніч.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте в проточній воді, дрібно наріжте. Добре розігрійте Сковороду на помірному вогні, змастіть рослинною олією. Викладіть попередньо подрібнену ріпчасту цибулю і обсмажте його до розм’якшення.

На дно мультиварки викладіть попередньо замочений і промитий горох. Влийте питну воду. Закрийте кришку. На панелі приладу встановіть програму «Гасіння», час приготування – 40 хвилин. Після звукового сигналу горохову кашу розімніть в пюре.

В отримане пюре додайте сіль, смажену цибулю і вершкове масло. Закрийте кришкою і готуйте на тій же програмі ще 20 хвилин. Перемішайте кашу. Закрийте кришку приладу. Встановіть режим «Підігрів» і залиште кашу ще на 20 хвилин.

Ніжну запашну горохову кашу, приготовану в мультиварці на воді, подавайте на стіл порційно, прикрасивши попередньо вимитої свіжою зеленню. Доповнити кашу можна м’ясом або рибою. Все залежить від ваших власних уподобань.

Приємного апетиту!

Горохова каша в мультиварці Горохова каша в мультиварці Редмонд Горохова каша з цибулею Каші