Якщо ви любите страви з горохом, ця каша може стати одним із фаворитів. Все в ній ідеально: м’який розварений горох, ніжна свинина, розпадається на волокна, соковита, ніжна консистенція, дуже смачний аромат. М’ясо краще брати пожирніше – горох це «любить». Для додаткового аромату можна додати трохи копченостей. Подавати таку кашу краще всього в гарячому або теплому вигляді, в супроводі овочевого салату і зелені.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горох колотий – 2,5 склянки
- Вода – 5 ст.
- Свинина – 300 – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Суміш перців – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Перець чорний мелений – за смаком
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати горохову кашу зі свининою в мультиварці? В цілому для такої каші горох годиться будь – подрібнений, цілий, не тільки колотий. Якщо ви використовуєте цілий, тоді рекомендуємо його замочити на кілька годин перед готуванням – так він звариться значно швидше. Дроблений і колотий можна використовувати відразу без замочування – час варіння у нього не таке тривале, як у цілого. Поміщаємо горох в друшляк і добре промиваємо під струменем проточної води. Промивати потрібно до тих пір, поки вода не буде стікати повністю чиста і не перестане пінитися. Це важливо, оскільки саме добре промите сировину вариться без пінки і дає чисте м’яке пюре.
Свинину обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками. У чашу мультиварки вливаємо невелику кількість рослинного масла, щоб воно покрило дно тонким шаром. Вибираємо програму «Смаження» і розігріваємо олію. Викладаємо шматочки м’яса і смажимо його при періодичному помішуванні, поки шматочки повністю не посвітлішають і не почнуть злегка рум’янитися. На це піде сім-десять хвилин.
Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на дрібні шматочки. Моркву чистимо від верхньої шкірки, промиваємо, обсушуємо, натираємо на крупній тертці. Висипаємо в чашу до смаженій м’ясу подрібнену ріпчасту цибулю з морквою, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати до закінчення програми – десять-п’ятнадцять хвилин. Періодично помішуємо, щоб уникнути нерівномірного підсмажування. В кінці посипаємо суміш чорний меленим перцем.
На обсмажену свинину з овочами викладаємо підготовлений промитий горох. Кладемо до нього лаврове листя. Посипаємо сумішшю приправ для овочів.
Вливаємо гарячу воду в зазначеній кількості, перемішуємо. Рідина повинна повністю покривати горох і м’ясо. Закриваємо каструлю кришкою і включаємо режим «Каша» на одну годину десять хвилин.
Коли час заданої програми закінчиться, мультиварку вимикаємо. Відкриваємо кришку, кладемо сіль по смаку, перемішуємо і знову закриваємо прилад. Даємо постояти пюре зі свининою під кришкою ще десять-п’ятнадцять хвилин.
Розкладаємо по порційних тарілках готову кашу з м’ясом. Петрушку промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Посипаємо кашу подрібненою зеленню і подаємо на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Горохова каша Горохова каша без замочування гороху Горохова каша в мультиварці Горохова каша в мультиварці Поларіс Горохова каша на воді Каші