Суп-пюре з гороху стає все більш частим стравою на обідньому столі, і його ніжна консистенція подобається і дорослим, і дітям, а копчена ковбаса надає йому особливий смак і аромат. Горох для такого супу замочується на кілька годин або на ніч. Бувають сорти гороху, які не розварюються і при тривалій варінні, в такому випадку використовуємо блендер.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Копчена ковбаса – 350 гр.
  • Горох колотий – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування горохового супу-пюре з копченою ковбасою смачний! Заздалегідь замочений горох кілька разів промийте і в окремій каструлі відваріть до м’якості. Горох не соліть. Іноді горох протягом 1 години варіння добре розварюється в пюре, а іноді ні.

Якщо горох не розварився, пюрируйте його заглибним блендером або в чаші звичайного блендера.

Картоплини почистіть, промийте і, нарізавши на шматки, поставте варитися в окремій каструльці.

За цей час цибулину і моркву почистіть, наріжте на невеликі шматочки будь-якої форми і трохи обсмажте в розігрітому рослинному маслі.

Потім обсмажені овочі перекладіть в каструльку до киплячого картоплі.

Шматочок копченої ковбаси очистити від оболонки, наріжте на тонкі брусочки і перекладіть в каструльку до решти інгредієнтів. Варіть до повної готовності картоплі.

Потім цей суп відкиньте на друшляк. Густу частину помістіть в окремий посуд, додайте склянку бульйону і блендером пюрируйте.

Потім в бульйон, в якому варилася картопля з овочами і ковбасою, перекладіть пюре з гороху і пюре з інших інгредієнтів, перемішайте і поставте на невеликий вогонь.

Потім в цей суп-пюре насипте за своїм смаком сіль і чорний перець, додайте листочки лавра і варіть суп кілька хвилин. Приготовленому супу-пюре дайте настоятися 10-15 хвилин. Пам’ятайте, що при охолодженні такий суп стає густішим.

Приготований гороховий суп-пюре з копченою ковбасою можете розливати в порційні тарілки і подавати до обіду з грінками або сухариками.

Приємного апетиту!

Горохове пюре в каструлі Горохове пюре з копченостями Горохове пюре з м'ясом Гороховий суп Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп у каструлі