Сухарики, напевно, спочатку придумали тільки для горохового супу, а потім стали додавати в інші страви. Гороховий суп з копченою ковбасою і сухариками – найкращий варіант подачі до столу цього швидкого і смачного страви. Сухарики можна взяти готові, а можна і приготувати своїми руками, буде смачніше. Копченості в гороховий суп можна додавати будь-які.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Горох колотий – 1 склянка
- Ковбаски копчені – 5 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Кріп – за смаком
- Вода – 1 л
- Масло рослинне – для смаження
- Сухарі житні – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати суп гороховий з копченою ковбасою і сухариками. Заздалегідь замочений горох (на холоді горох замочується в 1,5 рази швидше, ніж в теплі) добре промийте та відваріть в каструлі для варіння супу протягом години. Бажано, щоб горох розварився в пюре, тому можна поварити довше.
Картоплю почистіть, промийте і наріжте на невеликі кубики. До звареному гороху долийте воду або бульйон, щоб супу було на 2 порції. Потім до звареному гороху перекладіть шматочки картоплі і варіть його на невеликому вогні.
Копчені ковбаски очистіть від оболонки і наріжте їх тонкими кружечками.
Очищені цибулину і моркву наріжте маленькими кубиками.
У сковорідці розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте в ньому до рум’яного кольору нарізані ковбаски, цибулю і моркву.
Потім ці обсмажені інгредієнти перекладіть в каструлю з супом і за своїм смаком додайте сіль і спеції. Варіть суп гороховий до повної готовності картоплі. За цей час приготуйте сухарики з будь-якого рецепту. До гороховому супу ідеально підходять часникові сухарики.
Коли картопля звариться, суп спробуйте на смак, потім вимкніть вогонь і дайте супу 15 хвилин для настоювання. Приготований гороховий суп розлийте в порційні тарілки. У кожну тарілку покладіть сухарики і дрібно нарізаний зелений кріп і страва можете подавати до обіду.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з ковбасою Гороховий суп з копченостями