Варено-копчену ковбасу відрізняє про інших видів ковбасних виробів більшу кількість спецій і приправ і м’яка консистенція, тому гороховий суп з такою ковбасою виходить дуже ароматним і смачним. Ще він відноситься до категорії швидких страв, що актуально при нашому ритмі життя. Якщо у вас дроблений (половинки) горох, то його можна готувати і без замочування. Зазвичай за 1 годину варіння в каструлі без кришки він добре розварюється, але не до стану пюре.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Ковбаса варено-копчена – 200 гр.
- Горох колотий – 200 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Рецепт горохового супу з ковбасою без замочування гороху простий у приготуванні! У каструлю для варіння супу налийте вказане в рецепті кількість чистої води і поставте на середній вогонь.
За цей час, поки вода закипить, кілька разів добре промийте горох колотий під холодною проточною водою.
Почистіть від шкірки картоплини, цибулину і моркву і промийте їх.
закипілу в каструлі воду пересипте промитий горох, додайте ½ ст. л. солі і доведіть горох до кипіння.
Потім зніміть з поверхні бульйону всю пінку горох і варіть на невеликому вогні протягом 30 хвилин і під прикритою кришкою.
На невеликі шматочки наріжте цибулину і моркву.
Очищену картоплю наріжте шматочками довільної форми.
Через півгодини варіння гороху перекладіть до нього нарізану картоплю і варіть горох з картоплею ще протягом 15 хвилин. Спробуйте бульйон на солоність і, якщо замало солі, то досипте ще третина ложки.
Шматочок варено-копченої ковбаси очистіть від оболонки і ковбасу наріжте на невеликі кубики.
Ковбасу перекладіть в каструлю через 10 хвилин варіння картоплі.
На невеликій кількості рослинного масла обсмажте нарізані цибулю і моркву і відразу цю засмажку перекладіть в суп.
Потім суп з ковбасою і засмажкою поваріть 5 хвилин, вимкніть вогонь і закрийте каструлю кришкою. Поверх кришки покладіть рушник і залиште суп на 10-15 хвилин для настоювання.
Потім додайте до супу дрібно нарізану зелень і перемішайте. Гороховий суп з варено-копченою ковбасою можете розливати в порційні тарілки і подавати до обіду.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп з ковбасою Гороховий суп з копченостями Гороховий суп у каструлі