Варено-копчену ковбасу відрізняє про інших видів ковбасних виробів більшу кількість спецій і приправ і м’яка консистенція, тому гороховий суп з такою ковбасою виходить дуже ароматним і смачним. Ще він відноситься до категорії швидких страв, що актуально при нашому ритмі життя. Якщо у вас дроблений (половинки) горох, то його можна готувати і без замочування. Зазвичай за 1 годину варіння в каструлі без кришки він добре розварюється, але не до стану пюре.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Ковбаса варено-копчена – 200 гр.
  • Горох колотий – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Рецепт горохового супу з ковбасою без замочування гороху простий у приготуванні! У каструлю для варіння супу налийте вказане в рецепті кількість чистої води і поставте на середній вогонь.

За цей час, поки вода закипить, кілька разів добре промийте горох колотий під холодною проточною водою.

Почистіть від шкірки картоплини, цибулину і моркву і промийте їх.

закипілу в каструлі воду пересипте промитий горох, додайте ½ ст. л. солі і доведіть горох до кипіння.

Потім зніміть з поверхні бульйону всю пінку горох і варіть на невеликому вогні протягом 30 хвилин і під прикритою кришкою.

На невеликі шматочки наріжте цибулину і моркву.

Очищену картоплю наріжте шматочками довільної форми.

Через півгодини варіння гороху перекладіть до нього нарізану картоплю і варіть горох з картоплею ще протягом 15 хвилин. Спробуйте бульйон на солоність і, якщо замало солі, то досипте ще третина ложки.

Шматочок варено-копченої ковбаси очистіть від оболонки і ковбасу наріжте на невеликі кубики.

Ковбасу перекладіть в каструлю через 10 хвилин варіння картоплі.

На невеликій кількості рослинного масла обсмажте нарізані цибулю і моркву і відразу цю засмажку перекладіть в суп.

Потім суп з ковбасою і засмажкою поваріть 5 хвилин, вимкніть вогонь і закрийте каструлю кришкою. Поверх кришки покладіть рушник і залиште суп на 10-15 хвилин для настоювання.

Потім додайте до супу дрібно нарізану зелень і перемішайте. Гороховий суп з варено-копченою ковбасою можете розливати в порційні тарілки і подавати до обіду.

Приємного апетиту!

Гороховий суп Гороховий суп з ковбасою Гороховий суп з копченостями Гороховий суп у каструлі