Супи – це окремий вид кулінарного мистецтва. Жоден обідній стіл не обходиться без першої страви. А якщо це ситний і наваристий гороховий суп на реберцях, то за столом вам точно забезпечений аншлаг.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горох – 300 гр.
- Свинячі копчено-варені або Яловичі ребра копчено-варені ребра – 450 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Морква – 1 – 2 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 – 4 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 3,5 – 4 л.
- Зелень – за смаком
- Часник – 3 – 4 зуб.
Процес приготування:
Як приготувати гороховий суп з варено-копченими реберцями? Горох промийте під холодною водою і замочіть на 2-3 години. Потім злийте рідину, перекладіть горох в каструлю і залийте чистою водою. Поставте каструлю на плиту, доведіть до кипіння і продовжуйте варити 1-1,5 години.
Варено-копчений реберця викладіть обробну дошку і наріжте таким чином, щоб у вас вийшли окремі кісточки з м’ясом.
Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте. Обсмажте овочі на рослинному маслі до м’якості моркви, потім додайте реберця і смажте ще 5-7 хвилин.
Зелень і часник дрібно наріжте ножем.
Коли горох стане м’яким, додайте в каструлю лавровий лист, перець горошком і стручок пекучого перцю. Потім викладіть засмажку з м’яса і овочів, посоліть до смаку і варіть 15-20 хвилин. В кінці додайте зелень і часник, проваріть 5-7 хвилин і вимкніть вогонь.
Дайте супу настоятися під кришкою 10-12 хвилин, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп з копченостями Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп зі свининою Гороховий суп у каструлі