Супи – це окремий вид кулінарного мистецтва. Жоден обідній стіл не обходиться без першої страви. А якщо це ситний і наваристий гороховий суп на реберцях, то за столом вам точно забезпечений аншлаг.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горох – 300 гр.
  • Свинячі копчено-варені або Яловичі ребра копчено-варені ребра – 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Морква – 1 – 2 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Перець духмяний горошок – 3 – 4 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 3,5 – 4 л.
  • Зелень – за смаком
  • Часник – 3 – 4 зуб.

Процес приготування:

Як приготувати гороховий суп з варено-копченими реберцями? Горох промийте під холодною водою і замочіть на 2-3 години. Потім злийте рідину, перекладіть горох в каструлю і залийте чистою водою. Поставте каструлю на плиту, доведіть до кипіння і продовжуйте варити 1-1,5 години.

Варено-копчений реберця викладіть обробну дошку і наріжте таким чином, щоб у вас вийшли окремі кісточки з м’ясом.

Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте. Обсмажте овочі на рослинному маслі до м’якості моркви, потім додайте реберця і смажте ще 5-7 хвилин.

Зелень і часник дрібно наріжте ножем.

Коли горох стане м’яким, додайте в каструлю лавровий лист, перець горошком і стручок пекучого перцю. Потім викладіть засмажку з м’яса і овочів, посоліть до смаку і варіть 15-20 хвилин. В кінці додайте зелень і часник, проваріть 5-7 хвилин і вимкніть вогонь.

Дайте супу настоятися під кришкою 10-12 хвилин, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Гороховий суп Гороховий суп з копченостями Гороховий суп з м'ясом Гороховий суп зі свининою Гороховий суп у каструлі