Грецький салат з креветками стане приємним завершенням важкого робочого дня і налаштує на романтичний лад. Салат виходить досить легким для засвоєння за рахунок великої кількості свіжих овочів, а обсмажені креветки додають йому пікантності.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Креветки свіжі – 430 гр.
- Огірки – 2 шт.
- Помідори черрі – 300 гр.
- Сир Фета – 180 гр.
- Маслини без кісточок – 140 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Листовий салат – 160 гр.
- Цибуля червоний – 1 головка
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Орегано – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати грецький салат з креветками? Почистити часник і покришити крупно. Розігріти в сковороді олію і обсмажити в ній трохи часник. Через 1-2 хв. часник виловити і викинути. У сковороду скласти очищені розморожені креветки і смажити їх на слабкому вогні близько 6-7 хвилин, постійно перемішуючи. Після цього вийняти їх і перекласти на паперовий рушник, який вбере надлишки масла.
Томати помити, порізати навпіл або на 4 частини.
Огірки помити і, якщо вони не гірчать, не знімати шкірку. Порізати середніми шматочками.
Сир фета порізати невеликими кубиками.
З маслин злити рідину.
Помити салатні листя, потім струсити воду. Покришити листя великими шматками або порвати руками.
З лука зняти шкірку, промивають. Нарізати цибулину півкільцями.
Окремо змішати масло, орегано, сіль, перець і лимонний сік, перемішати виделкою.
Змішати овочі та салатні листя, додати маслини і креветки. Полити салат заправкою, перемішати. Накрити салатник харчовою плівкою і дати салату настоятися в холодильнику близько 2-3 годин.
Подавати після закінчення зазначеного часу.
Приємного апетиту!
Грецький салат Грецький салат з сиром Фета ПП грецький салат Правильний грецький салат Салат з креветками і листям салату Салат з креветками і помідорами