Нерідко незвичайне поєднання продуктів дає чудовий результат, це повною мірою відноситься до груздям в томаті. Закуска виходить просто незвичайна: гострий томатний соус і хрусткі грибочки.
Інгредієнти: на 6 порції.
- чорні Грузді – 500 гр.
- Морква – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.
- Корінь петрушки – 100 гр.
- Помідори свіжі – 400 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Петрушка – 1 пучок
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Перець духмяний горошок – 4 – 5 шт.
- Сіль – 30 гр.
- Цукор-пісок – 10 гр.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати грузді мариновані в томаті, грузді переберіть, помийте і відокремити ніжки від шляпок. Складіть частини грибів в каструлю, залийте водою і варіть до готовності.
Моркву очистіть, обмийте і натріть на тертці. З ріпчастої цибулі зніміть лушпиння, дрібно наріжте його. Корінь петрушки помийте і розріжте його на кілька частин. Ці інгредієнти додайте в сковороду до грибів і продовжуйте варити все разом.
Помідори помийте і дрібно наріжте.
Коли гриби будуть готові, дістаньте їх з бульйону і змішайте з помідорами. Бульйон процідіть, додайте в нього цукор і сіль, доведіть до кипіння і варіть, поки він не зменшиться в об’ємі приблизно на половину.
На дно стерилізованих банок покладіть по кілька зубчиків часнику, лаврове листя, перець горошком і гілочки петрушки. Потім розкладіть суміш з томатів і грибів і залийте все грибним маринадом. Наповнені банки прикрийте кришками і стерилізуйте їх в окропі 15-20 хвилин. Потім загорніть кришки закаточной машинкою і залиште банки при кімнатній температурі до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Грузді гарячим способом на зиму Грузді на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані чорні грузді