Нерідко незвичайне поєднання продуктів дає чудовий результат, це повною мірою відноситься до груздям в томаті. Закуска виходить просто незвичайна: гострий томатний соус і хрусткі грибочки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • чорні Грузді – 500 гр.
  • Морква – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Корінь петрушки – 100 гр.
  • Помідори свіжі – 400 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.
  • Перець духмяний горошок – 4 – 5 шт.
  • Сіль – 30 гр.
  • Цукор-пісок – 10 гр.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати грузді мариновані в томаті, грузді переберіть, помийте і відокремити ніжки від шляпок. Складіть частини грибів в каструлю, залийте водою і варіть до готовності.

Моркву очистіть, обмийте і натріть на тертці. З ріпчастої цибулі зніміть лушпиння, дрібно наріжте його. Корінь петрушки помийте і розріжте його на кілька частин. Ці інгредієнти додайте в сковороду до грибів і продовжуйте варити все разом.

Помідори помийте і дрібно наріжте.

Коли гриби будуть готові, дістаньте їх з бульйону і змішайте з помідорами. Бульйон процідіть, додайте в нього цукор і сіль, доведіть до кипіння і варіть, поки він не зменшиться в об’ємі приблизно на половину.

На дно стерилізованих банок покладіть по кілька зубчиків часнику, лаврове листя, перець горошком і гілочки петрушки. Потім розкладіть суміш з томатів і грибів і залийте все грибним маринадом. Наповнені банки прикрийте кришками і стерилізуйте їх в окропі 15-20 хвилин. Потім загорніть кришки закаточной машинкою і залиште банки при кімнатній температурі до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Грузді гарячим способом на зиму Грузді на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані чорні грузді