Запіканка з картоплі з м’ясним фаршем – це завжди смачно і поживно. Таке блюдо підійде і на обід, і на вечерю. Смак цієї запіканки насичений і багатий, так як крім м’ясного фаршу, для соковитості і смакових акцентів додані томати, цибулю і ароматні спеції.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 750 гр.
- Фарш м’ясний (свинина і яловичина) – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Майонез – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана – 100 гр.
- Вода – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для змазування
- Паприка – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт картопляної запіканки з фаршем і помідорами в духовці простий у приготуванні! Картоплю чистимо від шкірки. Очищені бульби промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими слайсами. Можна для цього скористатися спеціальним ножем з прорізом різати звичайним гострим ножем на дошці. Кружечки картоплі повинні бути приблизно однакової товщини, щоб вони могли рівномірно пропектися. Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо в неї слайсы картоплі. Посипаємо сіллю, паприкою, чорним меленим перцем і перемішуємо, щоб кожен шматочок був покритий сіллю, спеціями та олією. Розподіляємо картопляні кружальця по всьому периметру форми і розрівнюємо поверхню, формуючи шар.
Готуємо соус для обмазування запіканки. Для цього в окремій ємності змішуємо сметану з кип’яченою холодною водою, додаємо одну столову ложку майонезу, перемішуємо. Приготовленим соусом змащуємо шар картоплі. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими прозорими півкільцями, розподіляємо їх рівномірно другим шаром після змащеного соусом картоплі.
В окремий посуд викладаємо фарш, додаємо в нього яйце, сіль за смаком і улюблені спеції. Фарш добре вимішуємо руками або ложкою і викладаємо його на цибулю. Намагаємося рівномірно розподілити фарш рівним шаром. Помідор нарізаємо на тонкі півкруги і вкладаємо їх на фарш по всьому периметру форми.
На помідори викладаємо майонез і розподіляємо його тонким шаром (зручно видавлювати майонез з пакета у вигляді сіточки). Зверху засипаємо запіканку сиром, натертим на крупній тертці. Ставимо форму з запіканкою на нижній рівень духовки, попередньо розігрітій до 200 градусів. Готуємо протягом години, орієнтуючись на свою духовку. Основний критерій готовності – повністю пропеченная, м’яка картопля.
Готову запіканку дістаємо з духовки, прямо у формі лопаткою ділимо на порції і подаємо до столу. Саме в гарячому стані вона особливо соковита, ароматна і смачна.
Приємного апетиту!
Дитяча картопляна запіканка з фаршем в духовці Запіканка з картопляного пюре з сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром і помідорами в духовці Картопляна запіканка з фаршем без сиру в духовці Картопляна запіканка з фаршем, сиром і майонезом в духовці Картопляна запіканка з яйцем в духовці