Полтавська пшенична каша послужить відмінним гарніром, завдяки твердим і великим крупинках. Приготуйте розсипчасте блюдо для вашого живильного домашнього обіду.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Пшенична крупа (Полтавська) – 250 гр.
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати кашу пшеничне Полтавську на воді? Відміряємо потрібну кількість великої «полтавській» пшеничної крупи і промиваємо її. Саме такий сорт ідеально підходить для каші на гарнір.

Після того, як крупа промита, викладаємо її на каструлю і заливаємо водою.

Додаємо чайну ложку солі і переставляємо вміст на плиту.

Доводимо кашу до кипіння і після варимо на слабкому вогні ще 20 хвилин.

Далі накриваємо каструлю з вмістом рушником і прикриваємо кришкою. Даємо страві настоятися ще 10 хвилин.

пшенична каша Розсипчаста для вашого сніданку або обіду готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу! За смаком можна додати вершкове масло.

Пшенична каша Пшенична каша в каструлі Пшенична каша на воді Пшенична каша на гарнір Розсипчаста пшенична каша на воді