Пропонуємо вам рецепт смачних і хрустких малосольних огірочків, які виходять завжди і у всіх. Він не вимагає великої кількості часу: лише промити огірочки, покласти в пакет і додати зелень і спеції. Далі необхідно лише набратися терпіння і почекати поки вони промаринуются. Найзручніше маринувати огірочки на ніч, щоб вранці вони були вже готові.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Перець чорний горошок – 2 – 3 шт.
  • Перець запашний – 2 – 3 шт.

Процес приготування:

Як приготувати класичні малосольні огірки в пакеті? Огірки замочуємо в мисці в холодній воді і залишаємо на 30-40 хвилин. Потім промиваємо їх у проточній воді, відрізаємо кінчики.

Кріп промиваємо в прохолодній проточній воді, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб він трохи обсох. Потім дрібно рубаємо ножем.

Часник чистимо, промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками.

В щільний поліетиленовий пакет викладаємо огірки, додаємо кріп і часник, зверху насипаємо сіль і спеції.

Збираємо краю пакета і щільно зав’язуємо зверху. Потім вміст пакета необхідно добре потрясти 2-3 хвилини, щоб спеції перемішалися і рівномірно розподілилися по всьому огірків. Пакет кладемо в миску, на випадок протікання маринаду з пакета, і відправляємо в холодильник маринуватися на 6-8 годин.

Готові малосольні огірочки виймаємо з пакета, викладаємо на тарілку і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Малосольні огірки Малосольні огірки в холодильнику Малосольні огірки за 2 години в пакеті Малосольні огірки за добу в пакеті Малосольні огірки сухого посолу у пакеті