З’єднати крупу і овочі в процесі приготування каші – чудова ідея. Це не тільки смачно, але і корисно. Така каша відразу викликає інтерес і втрачає нудний вигляд. У даному рецепті готуємо кукурудзяну кашу з гарбузом. Дуже зручно для цієї мети використовувати мультиварку – нічого не пригорить і не википить, та і взагалі стежити за процесом не потрібно. Що стосується гарбуза, то годяться будь-які сорти. Навіть якщо овоч невиразний за смаком, це легко коригується цукром і сіллю. Але, звичайно, сама смачна каша вийде саме з солодкими видами гарбуза.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кукурудзяна крупа – 1/3 склянки
- Гарбуз – 150 гр.
- Молоко коров’яче – 400 мл
- Вода – 100 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Масло вершкове – за смаком
- Ягоди для прикраси
Процес приготування:
Готувати кукурудзяну кашу з гарбузом в мультиварці просто! Гарбуз розрізаємо на частини, видаляємо насіння і очищаємо від жорсткої верхньої шкірки. Відрізаємо потрібної ваги шматок і нарізаємо його невеликими кубиками.
Кукурудзяну крупу ретельно промиваємо в проточній воді. Даємо рідини стекти. Поміщаємо вимиту крупу в чашу мультиварки. Слідом викладаємо шматочки гарбуза. Відразу додаємо цукровий пісок і сіль.
Молоко і воду змішуємо і вливаємо в чашу з кукурудзою і гарбузом. Встановлюємо в чашу мультиварки, закриваємо кришку і вибираємо програму «Каша». Час – тридцять п’ять хвилин. Натискаємо кнопку старту.
Після того, як час програми закінчиться, пролунає звуковий сигнал. Кришку приладу не відкриваємо, залишаємо кашу в режимі підігріву ще на п’ятнадцять хвилин. Так каша настоїться, стане густішим і насиченішим.
Розкладаємо готову кукурудзяну кашу по глибоких тарілках. У кожну порцію кладемо по шматочку вершкового масла. Поверхня прикрашаємо свіжими або замороженими ягодами.
Приємного апетиту!
Каші Кукурудзяна каша Кукурудзяна каша в мультиварці Кукурудзяна каша в мультиварці на молоці Кукурудзяна каша в мультиварці Редмонд Кукурудзяна каша з гарбузом