Хочу поділитися чудовим рецептом ошатного соковитого і неймовірно смачного лепешняку з малиновим варенням. Домашню випічку можна приготувати за короткий час, не докладаючи великих зусиль, і подавати на будь-яке свято замість жирних і калорійних тортів. Приємна малинова просочення надає неймовірний смак і аромат десерту.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 140 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Йогурт (малиновий) – 200 мл
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Манна крупа – 160 гр.
  • Варення малинове – 150 гр.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати манник з малиновим варенням? У глибоку ємність вилийте необхідну кількість малинового йогурту. Потім всипте необхідну кількість манної крупи. Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання. Також можна використовувати натуральний йогурт або кефір.

В глибоку ємність розбийте курячі яйця.

З допомогою міксера ретельно збийте до отримання пишної однорідної консистенції.

Потім всипте необхідну кількість цукрового піску. Скориставшись міксером, ретельно збийте до повного розчинення кристалів цукру-піску. Також можна скористатися віночком, але на це піде досить багато часу.

До цього часу манна крупа досить набухне і буде готова до подальшого використання.

У збиту яєчну масу додайте набряклу манну крупу, рослинне масло і добре перемішайте. Відміряйте необхідну кількість пшеничного борошна і просіяти через дрібне сито в тісто разом з розпушувачем і ретельно перемішайте міксером.

Металеву форму для випічки добре змастіть вершковим маслом, рівномірно розподілите половину приготованого тесту.

Потім викладіть малинове варення, а зверху розподіліть половину тіста з допомогою силіконової лопатки. Форму поставте в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів. Випікайте манник приблизно 35-40 хвилин. Готовність випічки перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути повністю сухий.

Після закінчення часу обережно, щоб не обпектися, вийміть форму з манником з духовки, трохи остудіть, а потім вийміть з металевої форми і викладіть на блюдо. Остиглий манник з малиновим варенням присипте цукровою пудрою.

Розріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл до ароматного чаю або кави.

Насолоджуйтеся свіжою вологою випічкою!

Манник Манник без кефіру Манник без молока Манник з варенням Маннік на йогурті