Хочу поділитися чудовим рецептом ошатного соковитого і неймовірно смачного лепешняку з малиновим варенням. Домашню випічку можна приготувати за короткий час, не докладаючи великих зусиль, і подавати на будь-яке свято замість жирних і калорійних тортів. Приємна малинова просочення надає неймовірний смак і аромат десерту.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 140 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
- Йогурт (малиновий) – 200 мл
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Манна крупа – 160 гр.
- Варення малинове – 150 гр.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати манник з малиновим варенням? У глибоку ємність вилийте необхідну кількість малинового йогурту. Потім всипте необхідну кількість манної крупи. Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання. Також можна використовувати натуральний йогурт або кефір.
В глибоку ємність розбийте курячі яйця.
З допомогою міксера ретельно збийте до отримання пишної однорідної консистенції.
Потім всипте необхідну кількість цукрового піску. Скориставшись міксером, ретельно збийте до повного розчинення кристалів цукру-піску. Також можна скористатися віночком, але на це піде досить багато часу.
До цього часу манна крупа досить набухне і буде готова до подальшого використання.
У збиту яєчну масу додайте набряклу манну крупу, рослинне масло і добре перемішайте. Відміряйте необхідну кількість пшеничного борошна і просіяти через дрібне сито в тісто разом з розпушувачем і ретельно перемішайте міксером.
Металеву форму для випічки добре змастіть вершковим маслом, рівномірно розподілите половину приготованого тесту.
Потім викладіть малинове варення, а зверху розподіліть половину тіста з допомогою силіконової лопатки. Форму поставте в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів. Випікайте манник приблизно 35-40 хвилин. Готовність випічки перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути повністю сухий.
Після закінчення часу обережно, щоб не обпектися, вийміть форму з манником з духовки, трохи остудіть, а потім вийміть з металевої форми і викладіть на блюдо. Остиглий манник з малиновим варенням присипте цукровою пудрою.
Розріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл до ароматного чаю або кави.
Насолоджуйтеся свіжою вологою випічкою!
Манник Манник без кефіру Манник без молока Манник з варенням Маннік на йогурті