Настійно рекомендую приготувати апетитну і неймовірно смачну синю ніжку з цибулею на зиму. Закуска виходить ніжною, хрусткою і соковитою. Її можна подавати самостійно або використовувати як інгредієнт для приготування улюблених салатів. Обов’язково приготуйте і порадуйте свою сім’ю чудовою закускою.
Інгредієнти: на 3 л.
- Рядовка – 3 кг
- Листя чорної смородини – 3 шт.
- Вода – 1 л
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Корінь хрону – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Сіль – 3 ст. л.
- Парасольки кропу – за смаком
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати мариновану синю ніжку з цибулею? Добре переберіть синеножки, очистіть від шкірки і промийте їх під водою. Вимиті синеножки викладіть в каструлю, залийте водою. Поставте на помірний вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть гриби 40 хвилин, періодично знімаючи піну. Зварені синеножки злийте через друшляк і промийте під холодною водою, дайте стекти зайвої рідини.
Листя чорної смородини і парасольки кропу промийте під водою. Ріпчасту цибулю і корінь хрону очистити. У глибоку каструлю налийте необхідну кількість води. Потім додайте сіль, чорний перець горошком, парасольки кропу, листя чорної смородини, лавровий лист і очищену цибулину. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть 15-20 хвилин.
Відварені синеножки викладіть в каструлю, залийте приготовленим маринадом, попередньо процідивши його через дрібне сито. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, прокип’ятити 5-7 хвилин, викладіть ріпчасту цибулю і попередньо подрібнений корінь хрону, влийте столовий оцет, добре перемішайте і зніміть з вогню.
Ретельно вимийте банки в теплій воді з харчовою содою, і стерилізуйте зручним способом – в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструлі 7-10 хвилин. Скориставшись шумівкою, щільно розкладіть гарячі синеножки по стерильним банкам.
Залийте гарячим маринадом, акуратно, щоб не обпектися, закрутіть стерильними кришками. Гарячі банки з маринованими синеножками з цибулею переверніть догори дном, закутати ковдрою, махровим рушником або чим-небудь теплим, і залиште в такому положенні до повного охолодження. Після чого перемістіть банки в темне прохолодне місце – у льох, підвал, комору або в холодильник на зберігання.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Рецепти з синеножки Рядовка на зиму Синеножка на зиму