Настійно рекомендую приготувати апетитну і неймовірно смачну синю ніжку з цибулею на зиму. Закуска виходить ніжною, хрусткою і соковитою. Її можна подавати самостійно або використовувати як інгредієнт для приготування улюблених салатів. Обов’язково приготуйте і порадуйте свою сім’ю чудовою закускою.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Рядовка – 3 кг
  • Листя чорної смородини – 3 шт.
  • Вода – 1 л
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Корінь хрону – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Парасольки кропу – за смаком
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати мариновану синю ніжку з цибулею? Добре переберіть синеножки, очистіть від шкірки і промийте їх під водою. Вимиті синеножки викладіть в каструлю, залийте водою. Поставте на помірний вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть гриби 40 хвилин, періодично знімаючи піну. Зварені синеножки злийте через друшляк і промийте під холодною водою, дайте стекти зайвої рідини.

Листя чорної смородини і парасольки кропу промийте під водою. Ріпчасту цибулю і корінь хрону очистити. У глибоку каструлю налийте необхідну кількість води. Потім додайте сіль, чорний перець горошком, парасольки кропу, листя чорної смородини, лавровий лист і очищену цибулину. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть 15-20 хвилин.

Відварені синеножки викладіть в каструлю, залийте приготовленим маринадом, попередньо процідивши його через дрібне сито. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, прокип’ятити 5-7 хвилин, викладіть ріпчасту цибулю і попередньо подрібнений корінь хрону, влийте столовий оцет, добре перемішайте і зніміть з вогню.

Ретельно вимийте банки в теплій воді з харчовою содою, і стерилізуйте зручним способом – в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструлі 7-10 хвилин. Скориставшись шумівкою, щільно розкладіть гарячі синеножки по стерильним банкам.

Залийте гарячим маринадом, акуратно, щоб не обпектися, закрутіть стерильними кришками. Гарячі банки з маринованими синеножками з цибулею переверніть догори дном, закутати ковдрою, махровим рушником або чим-небудь теплим, і залиште в такому положенні до повного охолодження. Після чого перемістіть банки в темне прохолодне місце – у льох, підвал, комору або в холодильник на зберігання.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Рецепти з синеножки Рядовка на зиму Синеножка на зиму