Для любителів заготовок з часником пропонується рецепт маринування рижиков. Часник додасть грибів особливий аромат і гостринку. Ви порадуєте своїх близьких відмінною і делікатесної закускою. З такими рижиками можна приготувати пиріг або додати в салат. Для отримання якісної консервації важливо правильно дотримуватися рецептуру і технологію.
Інгредієнти: на 2 л.
- Рижики свіжі – 2 кг
- Часник – 6 зуб.
- Вода – 4 склянки
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 7 ст. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
Процес приготування:
Готувати мариновані гриби з часником просто! Гриби почистіть від дрібного лісового сміття і ретельно промийте під проточною водою. У великій каструлі закип’ятіть воду. Підготовлені гриби перекладіть в окріп.
Поваріть рижики протягом 15 хвилин. Потім відкиньте їх на друшляк і ще раз промийте проточною водою. Перекладіть гриби в ту ж каструлю.
Налийте до грибів вказане в рецепті кількість води, насипте сіль і цукор і покладіть горошки перцю і лавр. Варіть гриби в маринаді протягом 15 хвилин від початку кипіння. До кінця варіння налийте до грибів оцет, перемішайте, поваріть пару хвилин і вимкніть вогонь.
Часник почистіть і наріжте на маленькі шматочки. Будь-яким способом стерилізуйте банки і кришки. Зварені в маринаді рижики розкладіть в банки разом з нарізаним часником. До самого верху залийте гарячим маринадом гриби. Баночки щільно закупорьте. За умови зберігання в холодильнику банки з рижиками можна закрити щільними капроновими кришками. Остудіть мариновані гриби під махровим рушником, а потім перенесіть на зберігання. Через 5 днів гриби остаточно замаринуются і можете подати їх до столу.
Вдалих заготовок!
Мариновані гриби на зиму Рижики гарячим способом на зиму Рижики на зиму Солоні рижики Як приготувати рижики - рецепти