Любителі грибів, безперечно, оцінять мариновані лисички швидкого приготування. Ароматні лисички – дуже смачні гриби і користуються великою популярністю в кулінарії. Мариновані лисички, приготовані за цим рецептом, виходять соковитими, хрусткими і ароматними.
Інгредієнти: на 1 л.
- Лисички свіжі – 1 кг
- Для маринаду: –
- Вода – 800 мл
- Гвоздика – 2 бутона
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Парасольки кропу – 1 шт.
- Оцет столовий 9% – 80 мл
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль велика – 1 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт маринованих лисичок швидкого приготування простий у приготуванні! Ретельно переберіть і очистіть їх від сміття. Потім промийте лисички в холодній проточній воді кілька разів.
Підготовлені лисички викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть гриби приблизно 10 хвилин, періодично знімаючи піну, яка утворилася.
Зварені лисички злийте через сито або друшляк і добре промийте під холодною проточною водою.
Потім викладіть в каструлю з товстим дном, налийте необхідну кількість заздалегідь підготовленого окропу.
Після чого поставте на вогонь і додайте велику сіль, цукровий пісок, чорний перець горошком, запашний перець горошком, гвоздику, лавровий лист і парасольки кропу. Доведіть до кипіння на середньому вогні, потім зменшіть вогонь і варіть близько 10 хвилин.
Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою.
Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте їх, а потім стерилізуйте в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 7-10 хвилин.
За кілька хвилин до кінця варіння в каструлю з грибами влийте столовий оцет і додайте очищений часник, добре перемішайте і зніміть з вогню.
Гарячі лисички з маринадом рівномірно розкладіть по стерильним банкам, і закрутіть стерильними закручуються кришками.
Банки з маринованими лисичками переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою або махровим рушником і залиште в такому стані до їх повного охолодження приблизно на добу.
Потім захололі банки з маринованими лисичками переверніть і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Лисички на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані лисички з оцтом Мариновані лисички на зиму