Для того, щоб гриби добре зберігалися без оцту, їх необхідно заготовити їх за правильної технології і трохи лимонної кислоти. Ароматна і пряна закуска напевно доведеться вам за смаком.
Інгредієнти: на 1 л.
- Маслюки свіжі – 1100 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Гвоздика – 2 шт.
- Кориця – 0.5 паличок
- Гірчиця французька – 0.5 ч. л.
- Листя вишні – 2 шт.
- Вода – 2 л
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Перець запашний – 3 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Часник – 4 зуб.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати мариновані маслюки без оцту. Маслюки переберіть від сміття і залийте на годину холодною водою. Промийте гриби зі щіткою і почистіть. Великі розріжте на частини, щоб всі шматочки були одного розміру.
Засипте гриби в каструлю, влийте літр води і покладіть очищену цибулину. Вона необхідна, щоб переконатися, що в заготовку не потрапили отруйні дари лісу. Закип’ятіть вміст і варіть маслюки на середньому вогні 20 хвилин, помішуючи і знімаючи піну з поверхні. Якщо цибулина не стала темною – значить все в порядку і ваші гриби їстівні.
Вилийте воду, гриби перекиньте в друшляк і добре промийте, перемішуючи ложкою.
Коли з маслюків стече вода, викладіть їх в миску, давши їм трохи охолонути.
Каструльку вимийте і закиньте в неї лавровий лист і інші приправи, цукор і сіль. Туди ж покладіть крупно нарізані промиті листя і кріп. Очищений і промитий часник подрібніть в часничниці і додайте в маринад. Прокип’ятіть рідину 3 хвилини і викладіть в неї гриби.
Варіть маслюки на великому вогні 10 хвилин. Засипте лимонну кислоту і розмішайте.
стерилізуйте Банки і викладіть в тару гриби, заливаючи маринадом. У кожну скляну ємність покладіть по 1 ст. л. масла і закрутіть гвинтовими заздалегідь прокип’яченими кришками.
Поставте банки на кришки і прикрийте теплим пледом. Залиште заготівлю остигати добу і перенести на зберігання в льох.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані маслюки Маслюки на зиму