Ви і ваша сім’я любите домашні заготовки з грибів, не пропустіть рецепт маринованих опеньків з лимонною кислотою. Приготувавши такі гриби на зиму, ви забудете про додаткові приготуваннях до кожного сімейному прийому їжі. Мариновані гриби добре поєднуються з будь-якими стравами, наповнюючи їх ароматом і смаком.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Опеньки свіжі – 2 кг
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 5 шт.

Процес приготування:

Рецепт маринованих опеньків з лимонною кислотою простий у приготуванні! Опеньки перебрати, очистити і ретельно промити під проточною водою.

Гриби відварити 15 хвилин в підсоленій воді. Потім воду злити.

Закип’ятити 1 літр води. Додати в киплячу воду лавровий лист, сіль і цукор.

Після розчинення солі та цукру ввести в каструлю опеньки.

Варити гриби в маринаді на повільному вогні півгодини.

Далі необхідно стерилізувати банки і кришки для закочування опеньків.

В банки розкласти гриби, залити їх маринадом.

У кожну банку додати лимонну кислоту. Закрутити банки кришками.

Банки з опеньками поставити на зберігання в підвал або інше прохолодне темне місце. Насолоджуйтеся смачними маринованими опеньками з лимонною кислотою!

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані опеньки Опеньки на зиму