Ви і ваша сім’я любите домашні заготовки з грибів, не пропустіть рецепт маринованих опеньків з лимонною кислотою. Приготувавши такі гриби на зиму, ви забудете про додаткові приготуваннях до кожного сімейному прийому їжі. Мариновані гриби добре поєднуються з будь-якими стравами, наповнюючи їх ароматом і смаком.
Інгредієнти: на 2 л.
- Опеньки свіжі – 2 кг
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 5 шт.
Процес приготування:
Рецепт маринованих опеньків з лимонною кислотою простий у приготуванні! Опеньки перебрати, очистити і ретельно промити під проточною водою.
Гриби відварити 15 хвилин в підсоленій воді. Потім воду злити.
Закип’ятити 1 літр води. Додати в киплячу воду лавровий лист, сіль і цукор.
Після розчинення солі та цукру ввести в каструлю опеньки.
Варити гриби в маринаді на повільному вогні півгодини.
Далі необхідно стерилізувати банки і кришки для закочування опеньків.
В банки розкласти гриби, залити їх маринадом.
У кожну банку додати лимонну кислоту. Закрутити банки кришками.
Банки з опеньками поставити на зберігання в підвал або інше прохолодне темне місце. Насолоджуйтеся смачними маринованими опеньками з лимонною кислотою!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані опеньки Опеньки на зиму