Підберезники, мариновані за класичним рецептом – це найпростіший варіант заготівлі грибів, за яким виходять смачні і в міру солоні гриби. Готові гриби можна використовувати в якості холодної закуски, гарніру до м’яса і картоплі, а також для приготування салатів і соусів.
Інгредієнти: на 2 л.
- Підберезники свіжі – 2 кг
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 150 мл
- Лавровий лист – 2 – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 10 – 12 шт.
- Парасольки кропу – 2 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування маринованих підберезників з оцтом. Свіжі гриби чистимо від сміття та піску, добре промиваємо їх в прохолодній проточній воді і залишаємо в друшляку на 10-15 хвилин, щоб стекла вода. Підготовлені гриби нарізають рівними шматочками.
Гриби викладаємо в каструлю, заливаємо водою, додаємо трохи солі і ставимо на вогонь. Воду доводимо до кипіння, знімаємо піну, яка утворилася і відварюємо гриби на середньому вогні протягом 30-35 хвилин.
Готові відварені гриби відкидаємо на друшляк і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб стекла зайва вода.
У каструлю наливаємо зазначену норму води, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Викладаємо в каструлю гриби і доводимо до кипіння, потім додаємо сіль і цукор, перемішуємо і варимо 15 хвилин. Після чого гриби додаємо оцет, перемішуємо і варимо гриби ще протягом 10 хвилин.
В стерилізовані банки укладаємо парасольки кропу, лавровий лист і перець, потім розкладаємо по банках готові гриби, заливаємо гарячим маринадом і щільно закручуємо банки прокип’яченими кришками. Залишаємо гриби до повного охолодження при кімнатній температурі, після чого прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Гриби на зиму Мариновані підберезники Мариновані підберезники і підосичники Підберезники і підосичники на зиму Підберезники на зиму