Під такою романтичною назвою криються томати, замариновані в пластівцях натертого часнику. Помідори виходять щільними, ароматними і зовні досить ефектними.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Часник – 100 гр.
  • Вода – 1,5 л
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком

Процес приготування:

Готувати мариновані помідори під снігом легко! Підготувати продукти. Банки ретельно помити, обполоснути і обдати окропом, обсушити.

Томати добре помити. Зробити кілька проколів виделкою або зубочисткою у плодоніжки, щоб не тріснула шкурка від окропу.

Покласти в банки по 5-6 горошин чорного перцю, а також утрамбувати помідори. Залити окропом і дати постояти 15 хв

Злити воду з банок.

Всипати у воду сіль та цукровий пісок, довести до кипіння. Варити 2-3 хв, потім влити оцет і розмішати. Зняти маринад з вогню.

Часточки часнику почистити, потерти на дрібній тертці. Поділити часникову масу на 3 частини.

Зверху в кожну банку покласти частину часнику.

Влити гарячий маринад. Закрутити кришками. Перевернути банки догори дном і залишити, обгорнувши в щось тепле, до повного охолодження.

Перенести загортання в підвал, де вони можуть зберігатися 1 рік.

Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом