Під такою романтичною назвою криються томати, замариновані в пластівцях натертого часнику. Помідори виходять щільними, ароматними і зовні досить ефектними.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Часник – 100 гр.
- Вода – 1,5 л
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Перець чорний горошок – за смаком
Процес приготування:
Готувати мариновані помідори під снігом легко! Підготувати продукти. Банки ретельно помити, обполоснути і обдати окропом, обсушити.
Томати добре помити. Зробити кілька проколів виделкою або зубочисткою у плодоніжки, щоб не тріснула шкурка від окропу.
Покласти в банки по 5-6 горошин чорного перцю, а також утрамбувати помідори. Залити окропом і дати постояти 15 хв
Злити воду з банок.
Всипати у воду сіль та цукровий пісок, довести до кипіння. Варити 2-3 хв, потім влити оцет і розмішати. Зняти маринад з вогню.
Часточки часнику почистити, потерти на дрібній тертці. Поділити часникову масу на 3 частини.
Зверху в кожну банку покласти частину часнику.
Влити гарячий маринад. Закрутити кришками. Перевернути банки догори дном і залишити, обгорнувши в щось тепле, до повного охолодження.
Перенести загортання в підвал, де вони можуть зберігатися 1 рік.
Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом