Апетитні гриби на зиму чудово доповнять ваш сімейний стіл. Маслюки солоні без оцту на зиму стануть ще більш ніжними і приємними на смак.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Маслюки свіжі – 3 кг
  • Вода – 3 л
  • Сіль – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Лимонна кислота – 2 ч. л.
  • Лавровий лист – 6 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.

Процес приготування:

Рецепт приготування солоних маслюків без оцту на зиму смачний! Гриби перебираємо, потім отмачиваем в холодній воді і промиваємо.

Підготовлені маслюки заливаємо водою, засипаємо сіллю, цукром і ставимо на плиту. Варимо на помірному вогні 40 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо лимонну кислоту. Знімаємо з вогню.

В чисті банки викладаємо спеції, потім виливаємо гарячі маслюки з маринадом. Закриваємо кришкою і даємо охолонути. Після відправляємо на зберігання. Готово!

Мариновані маслюки без стерилізації Маслюки на зиму маслюки Солоні Солоні гриби на зиму