Апетитні гриби на зиму чудово доповнять ваш сімейний стіл. Маслюки солоні без оцту на зиму стануть ще більш ніжними і приємними на смак.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Маслюки свіжі – 3 кг
- Вода – 3 л
- Сіль – 100 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Лимонна кислота – 2 ч. л.
- Лавровий лист – 6 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
Процес приготування:
Рецепт приготування солоних маслюків без оцту на зиму смачний! Гриби перебираємо, потім отмачиваем в холодній воді і промиваємо.
Підготовлені маслюки заливаємо водою, засипаємо сіллю, цукром і ставимо на плиту. Варимо на помірному вогні 40 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо лимонну кислоту. Знімаємо з вогню.
В чисті банки викладаємо спеції, потім виливаємо гарячі маслюки з маринадом. Закриваємо кришкою і даємо охолонути. Після відправляємо на зберігання. Готово!
Мариновані маслюки без стерилізації Маслюки на зиму маслюки Солоні Солоні гриби на зиму