Процес приготування солоних маслюків холодним способом досить кропіткий, але його оцінять любителі натурального смаку і аромату. Гриби виходять міцними і хрусткими, вони відмінно доповнюють багато домашні страви.
Інгредієнти: на 2 л.
- Маслюки свіжі – 2 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Перець чилі – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати маслюки солоні холодним способом просто! Гриби перебираємо і промиваємо під великою кількістю холодної води. Потім виливаємо рідину і даємо продукту обсохнути.
В підходящу ємність викладаємо маслюки капелюшками вниз. Їх важливо чергувати з сіллю.
Очищаємо цибулину, нарізаємо її тоненькими кільцями.
Гострий перець подрібнюємо.
Перекладаємо овочі до грибів. Щільно ставимо під прес і залишаємо на дві доби.
Через деякий час маслюки солоні будуть готові. До них слід додати рослинне масло. Після цього закуску можна охолодити і подавати до столу або ж розмістити в банки і закрити кришками.
Маслюки на зиму маслюки Солоні Солоні гриби на зиму Як приготувати маслюки - рецепти