Процес приготування солоних маслюків холодним способом досить кропіткий, але його оцінять любителі натурального смаку і аромату. Гриби виходять міцними і хрусткими, вони відмінно доповнюють багато домашні страви.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Маслюки свіжі – 2 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець чилі – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати маслюки солоні холодним способом просто! Гриби перебираємо і промиваємо під великою кількістю холодної води. Потім виливаємо рідину і даємо продукту обсохнути.

В підходящу ємність викладаємо маслюки капелюшками вниз. Їх важливо чергувати з сіллю.

Очищаємо цибулину, нарізаємо її тоненькими кільцями.

Гострий перець подрібнюємо.

Перекладаємо овочі до грибів. Щільно ставимо під прес і залишаємо на дві доби.

Через деякий час маслюки солоні будуть готові. До них слід додати рослинне масло. Після цього закуску можна охолодити і подавати до столу або ж розмістити в банки і закрити кришками.

Маслюки на зиму маслюки Солоні Солоні гриби на зиму Як приготувати маслюки - рецепти