М’ясна лазанья з великою кількістю корисних овочів, безсумнівно, принесе вам гастрономічне задоволення. Гаряче ароматне блюдо в нашій родині часто подають на святкове застілля. Спробуйте і ви приготувати його, і лазанья стане для вас фаворитом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Листи лазаньї – 200 гр.
- Сир Моцарелла – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Кабачки – 1 шт.
- Фарш м’ясний – 800 гр.
- Помідори консервовані – 400 гр.
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль – за смаком
- Для соусу: (Бешамель) –
- Масло вершкове – 60 гр.
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати м’ясну лазанью. У сотейник або каструлю з товстим дном викладіть вершкове олію і розтопіть. Додайте борошно пшеничне. Постійно помішуючи, обсмажте кілька хвилин. Поступово додайте молоко, посоліть і поперчіть. Не перестаючи заважати віночком, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню.
Ріпчасту цибулю і часник очистіть і дрібно нарубаєте ножем. Добре розігрійте Сковороду, налийте столову ложку рослинного масла, викладіть дрібно нарізану цибулю і часник і обсмажте до розм’якшення. Баклажани ретельно вимийте, обсушіть за допомогою паперових рушників. Наріжте середнім кубиком. Цукіні вимити, обріжте кінчики і також наріжте.
Болгарський перець помийте, очистіть від серцевини і насіння, наріжте таким же способом, як інші овочі. У сковороду викладіть фарш, і постійно помішуючи, обсмажте. Додайте подрібнені овочі, обсмажте. Додайте томати у власному соку, цукровий пісок і сіль. Перемішайте і обсмажте приблизно 10 хвилин.
У форму для запікання викладіть кілька столових ложок білого соусу і розподіліть по всій поверхні.
Зверху викладіть підготовлені листи лазаньї.
Потім розподіліть третю частину м’ясної начинки з овочами.
Сир «Моцарелла» натріть на крупній тертці і присипте начинку.
Зверху розподіліть рівним шаром соус «Бешамель». І повторіть шари. Зверху викладіть листи лазаньї. Розподіліть залишився соус «Бешамель» і присипте натертим сиром. Поставте форму в розігріту духовку на 30 хвилин і випікайте при температурі 200 градусів.
Готову лазанью подавайте порційно.
Приємного апетиту!
Кабачки в духовці з фаршем та сиром Кабачки з баклажанами Кабачки з м'ясом Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з помідорами, сиром і часником в духовці Кабачки з сиром Лазанья болоньєзе м'ясна Лазанья