М’ясна лазанья з великою кількістю корисних овочів, безсумнівно, принесе вам гастрономічне задоволення. Гаряче ароматне блюдо в нашій родині часто подають на святкове застілля. Спробуйте і ви приготувати його, і лазанья стане для вас фаворитом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Листи лазаньї – 200 гр.
  • Сир Моцарелла – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 800 гр.
  • Помідори консервовані – 400 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Для соусу: (Бешамель) –
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати м’ясну лазанью. У сотейник або каструлю з товстим дном викладіть вершкове олію і розтопіть. Додайте борошно пшеничне. Постійно помішуючи, обсмажте кілька хвилин. Поступово додайте молоко, посоліть і поперчіть. Не перестаючи заважати віночком, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню.

Ріпчасту цибулю і часник очистіть і дрібно нарубаєте ножем. Добре розігрійте Сковороду, налийте столову ложку рослинного масла, викладіть дрібно нарізану цибулю і часник і обсмажте до розм’якшення. Баклажани ретельно вимийте, обсушіть за допомогою паперових рушників. Наріжте середнім кубиком. Цукіні вимити, обріжте кінчики і також наріжте.

Болгарський перець помийте, очистіть від серцевини і насіння, наріжте таким же способом, як інші овочі. У сковороду викладіть фарш, і постійно помішуючи, обсмажте. Додайте подрібнені овочі, обсмажте. Додайте томати у власному соку, цукровий пісок і сіль. Перемішайте і обсмажте приблизно 10 хвилин.

У форму для запікання викладіть кілька столових ложок білого соусу і розподіліть по всій поверхні.

Зверху викладіть підготовлені листи лазаньї.

Потім розподіліть третю частину м’ясної начинки з овочами.

Сир «Моцарелла» натріть на крупній тертці і присипте начинку.

Зверху розподіліть рівним шаром соус «Бешамель». І повторіть шари. Зверху викладіть листи лазаньї. Розподіліть залишився соус «Бешамель» і присипте натертим сиром. Поставте форму в розігріту духовку на 30 хвилин і випікайте при температурі 200 градусів.

Готову лазанью подавайте порційно.

Приємного апетиту!

Кабачки в духовці з фаршем та сиром Кабачки з баклажанами Кабачки з м'ясом Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з помідорами, сиром і часником в духовці Кабачки з сиром Лазанья болоньєзе м'ясна Лазанья