Прокисшую ряжанку не обов’язково скоріше викидати в урну. З продукту можна напекти багато рум’яних і повітряних оладок. Солодке блюдо подається до чаю, також його можна використовувати в якості швидкого перекусу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Ряжанка прокисшая – 1,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до приготування оладок з гущі, яка ряжанки. Яйце ретельно розтираємо з цукром.

Потім вливаємо до них прокисшую ряжанку. Розмішуємо.

Просіваємо борошно з содою і не поспішаючи замішуємо тісто. Завдяки кислому продукту, сода дасть реакцію, що добре позначиться на якості тесту.

Добре прогріваємо сковороду, потім додаємо рослинне масло.

Викладаємо тісто на сковороду по 1-2 столовій ложці на кожен оладок.

Смажимо на середньому вогні 4-5 хвилин з обох сторін.

Знімаємо оладки з вогню, коли вони набувають яскраво-виражений рум’янець.

Викладаємо на тарілки і подаємо до столу в теплому вигляді. Готово!

Оладки Оладки без дріжджів з содою Оладки без дріжджів і без яєць Оладки без кефіру Оладки без розпушувача Оладки на ряжанці без дріжджів