Прокисшую ряжанку не обов’язково скоріше викидати в урну. З продукту можна напекти багато рум’яних і повітряних оладок. Солодке блюдо подається до чаю, також його можна використовувати в якості швидкого перекусу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Ряжанка прокисшая – 1,5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до приготування оладок з гущі, яка ряжанки. Яйце ретельно розтираємо з цукром.
Потім вливаємо до них прокисшую ряжанку. Розмішуємо.
Просіваємо борошно з содою і не поспішаючи замішуємо тісто. Завдяки кислому продукту, сода дасть реакцію, що добре позначиться на якості тесту.
Добре прогріваємо сковороду, потім додаємо рослинне масло.
Викладаємо тісто на сковороду по 1-2 столовій ложці на кожен оладок.
Смажимо на середньому вогні 4-5 хвилин з обох сторін.
Знімаємо оладки з вогню, коли вони набувають яскраво-виражений рум’янець.
Викладаємо на тарілки і подаємо до столу в теплому вигляді. Готово!
Оладки Оладки без дріжджів з содою Оладки без дріжджів і без яєць Оладки без кефіру Оладки без розпушувача Оладки на ряжанці без дріжджів