Куряча грудка як сама дієтична частина курки відмінно поєднується за смаком з рисом і з неї виходить чудовий плов, а приготований в горщиках, він порадує вас і ароматом, і насиченістю смаку. Низькокалорійне Блюдо і добре підходить як для дієтичного, так і для дитячого харчування.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Рис білий – 180 гр.
- Куряча грудка – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – 1.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування плову з курячою грудкою в горщику в духовці? Спочатку підготуйте в зазначеному рецепті кількості всі інгредієнти для приготування плову в горщиках.
З курячої грудки зніміть шкіру, м’ясо промийте та відваріть м’ясо в 600 мл підсоленої води протягом 30 хвилин на маленькому вогні.
Відварену грудинку вийміть з бульйону і наріжте на великі, до 3 см шматочки. Курячий бульйон процідіть на сито.
Почистіть цибулини, наріжте на маленькі кубики і обсмажте до рум’яного кольору на невеликій кількості рослинного масла.
Потрібну кількість рису ретельно промийте холодною водою і обсушити кухонним рушником.
Потім рис пересипте в сковорідку до смаженій луку і, постійно помішуючи, протягом 5 хвилин обсмажте до прозорості.
Горщики намажте олією і розкладіть у них обсмажені цибулю і рис.
Потім поверх рису викладіть шматочки відвареної курячої грудки.
Потім все по своєму смаку посипте сіллю і перцем і залийте процідженим курячим бульйоном.
Горщики закрийте кришками і запікайте плов в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин.
Приготований в горщиках плов з курячою грудкою розкладіть в порційні тарілки, посипте дрібно нарізаною свіжою зеленню і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Дієтичний плов з куркою Плов Плов з куркою Плов з куркою в духовці Плов з курячою грудкою Плов з м'ясом Плов у горщиках в духовці