Томати з сухою гірчицею і аспірином добре зберігаються і виходять досить гострими. Аспірин не дає помідорів перебродити.


Інгредієнти: на 20 л.

  • Вода – 10 л
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – 1 ст.
  • Оцет столовий 9% – 500 мл
  • Аспірин – 15 шт.
  • Гірчиця порошок – 1 ст. л.
  • Помідори свіжі – 10 кг
  • Перець – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Часник – за смаком
  • Перець чилі – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати помідори з аспірином холодною водою. Овочі помити і почистити. Банки вимити з содою і обполоснути. Розкласти по банках вимиті помідори, змішуючи їх шарами з часточками часнику, шматочки кореня хрону, кропом, шматочки гіркого перцю.

У холодній воді розчинити сіль, таблетки аспірину і цукор, влити оцет, розмішати, поки все не розчиниться.

Всипати на помідори на 3-літрову банку 1 ст. л. сухої гірчиці.

Залити томати приготовленим маринадом доверху. Капронові кришки прокип’ятити 5 хв.

Закрити банки капроновими кришками і поставити в підвал або льох. Пробувати помідори можна через 2-3 місяці після приготування.

Приємного апетиту!

Гостра закуска з помідорів Закуска з помідорів на зиму Помідори з хріном і часником Помідори з цукром на зиму Солоні помідори з гірчицею Солоні помідори холодним способом