Томати з сухою гірчицею і аспірином добре зберігаються і виходять досить гострими. Аспірин не дає помідорів перебродити.
Інгредієнти: на 20 л.
- Вода – 10 л
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Сіль – 1 ст.
- Оцет столовий 9% – 500 мл
- Аспірин – 15 шт.
- Гірчиця порошок – 1 ст. л.
- Помідори свіжі – 10 кг
- Перець – за смаком
- Кріп – за смаком
- Часник – за смаком
- Перець чилі – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати помідори з аспірином холодною водою. Овочі помити і почистити. Банки вимити з содою і обполоснути. Розкласти по банках вимиті помідори, змішуючи їх шарами з часточками часнику, шматочки кореня хрону, кропом, шматочки гіркого перцю.
У холодній воді розчинити сіль, таблетки аспірину і цукор, влити оцет, розмішати, поки все не розчиниться.
Всипати на помідори на 3-літрову банку 1 ст. л. сухої гірчиці.
Залити томати приготовленим маринадом доверху. Капронові кришки прокип’ятити 5 хв.
Закрити банки капроновими кришками і поставити в підвал або льох. Пробувати помідори можна через 2-3 місяці після приготування.
Приємного апетиту!
Гостра закуска з помідорів Закуска з помідорів на зиму Помідори з хріном і часником Помідори з цукром на зиму Солоні помідори з гірчицею Солоні помідори холодним способом