При заготівлі консервації на зиму морквяна бадилля найчастіше залишається не у справ. Корінці використовуються, а ось «вершки» викидаються. А адже морквяна бадилля володіє досить сильним пряним ароматом і містить у собі чимало корисних речовин, як і будь-яка зелень. Пропонуємо замаринувати помідори з морквяної бадиллям – така закуска і виглядає ефектно, і за смаком незвичайна. Бадилля вибираємо молоду, яскраво-зеленого кольору, без засохлих жовтих ділянок. Для маринаду оцет не використовуємо – замість нього беремо лимонну кислоту.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі (невеликі) – 2 кг
- Бадилля моркви – 150 гр.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Гвоздика – 6 бутонів
- Вода (для маринаду) – 1 л
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль велика – 2 ст. л.
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування помідорів з морквяної бадиллям без оцту? Помідори миємо від забруднень і пилу. Промитим плодам даємо обсохнути на рушник.
Морквяна бадилля потрібна свіжа, тільки зірваний з грядки. Якщо зелень була куплена або вже постояла якийсь час у зрізаному вигляді, то її треба попередньо замочити в холодній воді на півгодини. Бадилля промиваємо, дефектні ділянки викидаємо, потім зелень обсушуємо.
Банки для консервації моєму розчином соди, ретельно обполіскуємо. Стерилізувати можна будь-яким доступним способом. Кришки можна прокип’ятити кілька хвилин. На дно підготовлених банок кладемо лаврове листя, горошини чорного перцю і гвоздику. Спеції рівномірно розподіляємо за кількістю банок.
Для приготування маринаду в вказану кількість води насипаємо сіль і цукор. Ставимо ємність з рідиною на плиту і нагріваємо до кипіння.
Поки маринад нагрівається, укладаємо в банки на спеції помідори, перекладаючи їх морквяної бадиллям. Заливаємо в банку окріп і залишаємо на п’ять хвилин. Потім воду зливаємо.
Коли маринад на плиті закипить, додаємо в нього лимонну кислоту, перемішуємо і відразу заливаємо їм ошпарені помідори в банках. Закочує банки кришками, після чого перевертаємо догори дном і перевіряємо на герметичність.
Закутуємо банки ковдрою і даємо їм повільно охолонути. Після охолодження прибираємо в прохолодне темне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Консервовані помідори Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори без оцту і без стерилізації Помідори з гвоздикою на зиму Помідори з морквяної бадиллям Помідори з цукром на зиму