Сьогодні я пропоную скористатися чудовим рецептом і приготувати надзвичайно апетитну, ароматну та найсмачнішу пшеничну кашу на молоці. Весь процес приготування буде відбуватися в каструлі на плиті. Каша, приготовлена таким способом, виходить ніжною і вершковою.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молоко коров’яче – 1 л
- Пшенична крупа – 150 гр.
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль – 1 щіпка
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати пшеничну кашу на молоці в каструлі на плиті. Першим ділом відміряйте вказане в рецепті кількість пшеничної крупи та ретельно промийте її в проточній воді кілька разів, щоб вода стала прозорою.
Заздалегідь дістаньте молоко з холодильника і дайте йому зігрітися при кімнатній температурі. В цей раз я використовувала козяче молоко. Можна використовувати і коров’яче. Це не принципово.
Промиту крупу викладіть в каструлю.
Після чого влийте необхідну кількість молока в каструлю, додайте трохи солі і цукрового піску за смаком.
Поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь до мінімального стану і варіть пшеничну кашу ще 20-25 хвилин.
Коли молоко практично вбереться – каша буде готова. У цей момент додайте необхідну кількість вершкового масла. Перемішайте і зніміть з вогню.
Ароматну пшеничну кашу, приготовану на молоці, розкладіть по порційних тарілках.
Приємного апетиту!
Каші Пшенична каша в каструлі Пшенична каша на гарнір Пшенична каша на молоці Розсипчаста пшенична каша на воді