Хочу поділитися своєю знахідкою – чудовим рецептом простий і ситної рисової запіканки з кабачком. Запіканку можна подавати як самостійне блюдо або використовувати як гарнір. Рисову запіканку з кабачком можна вживати як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 500 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • білий Рис (варений) – 1 склянка
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Сметана – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир Пармезан – 30 гр.

Процес приготування:

Готувати рисову запіканку з кабачком легко! Відваріть в підсоленій воді рис. У мене був відварений рис. Кабачки ретельно вимийте, а потім натріть на крупній тертці. Твердий сир натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте, обсмажте до золотистого кольору. У глибокій ємності з’єднайте відварений рис, натерті кабачки, сир, обсмажену цибулю і курячі яйця. ¼ Натертого сиру відкладіть.

В отриману масу додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

До відкладеного сиру додайте «Пармезан», попередньо натерши його на крупній тертці. Добре перемішайте.

Деко або форму для запікання застелити папером для випічки або змастіть невеликою кількістю рослинної олії, рівномірно розподіліть приготовану масу для рисової запіканки. Потім присипте натертим сиром і зверху змастіть сметаною. Помістіть деко в розігріту до 190 градусів духовку і запікайте блюдо приблизно 25-30 хвилин.

Після закінчення часу приготовану рисову запіканку з кабачком акуратно, щоб не обпалити руки, вийміть з духовки і трохи остудіть.

Страва розріжте на порційні шматочки і подавайте на обідній стіл самостійно або у додатку до риби або м’яса.

Приємного апетиту!

Дієтична ПП запіканка з кабачків Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром Запіканка з кабачків з сиром і сметаною Кабачки для схуднення Кабачки з сиром ПП рецепти з кабачків Рис з кабачками