Салат «Соняшник» з курячою грудкою виходить ситним і соковитим. Його можна приготувати на обід або вечерю, він не тільки нагодує, але й підніме настрій своїм цікавим видом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча грудка – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
  • Яйце – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир – гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Маслини – 0,5 банок
  • Чіпси – 50 гр.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату «Соняшник» з курячою грудкою. Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями, замаринуйте його. У миску з цибулею влийте оцет, додайте цукор і залиште на 10-15 хвилин.

Курячу грудку відварити до готовності із сіллю і перцем. Остудіть і наріжте м’ясо кубиками. Викладіть м’ясний шар на плоске блюдо і змастіть його майонезом.

Потім покладіть маринований лук.

Моркву очистіть і натріть на середній терці. Покладіть її третім шаром і змастіть майонезом.

Яйця зваріть круто, остудіть, очистіть від шкаралупи. Відокремте білки від жовтків. Натріть білки на крупній тертці, викладіть їх наступним шаром, змастіть майонезом.

Сир натріть на крупній тертці, розсипте його поверх білкового шару, зверху зробіть майонезну сітку.

Посипте салат подрібненими жовтками, майонезом цей шар промащувати не потрібно.

Маслини розрізати на половинки і викладіть їх на шар з жовтка. Викладіть салат на годину в холодильник. Потім прикрасьте його чіпсами і подавайте салат «Соняшник» на стіл.

Приємного апетиту!

Салати з куркою