Дуже яскравий і легкий салат, який збуджує апетит і підіймає настрій. Такий калейдоскоп на тарілці відразу приковує до себе погляд і викликає бажання спробувати. При досить великому обсязі страви калорій в ньому мало – вся справа в свіжої зелені і морепродуктах. Важливо й те, що замість традиційного майонезу подаємо освіжаючу соковиту заправку на основі оливкової олії і лимонного соку. Вона відмінно відтіняє кожен інгредієнт і абсолютно не обтяжує блюдо.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кальмари – 200 гр.
- Креветки свіжі – 150 гр.
- Помідори черрі – 10 шт.
- Листовий салат – 100 гр.
- Маслини – 16 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Петрушка – 1 пучок
- Соєвий соус – 4 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Петрушка – за смаком
Процес приготування:
Рецепт салату з кальмарами, креветками і помідорами простий у приготуванні! Кальмарів ретельно миємо у великій кількості проточної води. Знімаємо з поверхні напівпрозору плівку, хрящову пластину витягуємо. Підготовлені тушки опускаємо в киплячу підсолену воду і варимо не більше двох хвилин. Потім відварених кальмарів даємо охолонути й нарізаємо їх тонкими кільцями.
Креветки промиваємо і заливаємо крутим окропом на чотири-п’ять хвилин. після температурної обробки воду зливаємо, а креветок очистити від панцира і хвостиків.
Черрі миємо, обсушуємо і розрізаємо вздовж на чотири частини. Звичайно, замість черрі можна використовувати томати і інших сортів, але саме маленькі помідори вдало підтримують композицію салату і виглядають особливо привабливо.
Листя зеленого салату миємо й обсушуємо на рушник, після чого рвемо руками на невеликі шматочки. До речі, в якості зеленої «подушки» можна використовувати будь-яку салатну суміш, яка вам подобається, або є в наявності. Для оформлення салату встановлюємо на плоске блюдо чашку невеликого діаметру. Викладаємо зелень навколо чашки – так блюдо оформиться у вигляді кільця. Поверх зелені в хаотичному порядку розкладаємо кільця кальмарів і креветок. Зверху викладаємо шматочки помідорів черрі.
Для приготування заправки в невеликій ємності змішуємо оливкова олія холодного віджиму, соєвий соус, лимонний сік, пропущені через прес зубки часнику і подрібнену зелень петрушки. Збовтуємо всі разом, додаємо цукровий пісок, сіль і чорний мелений перець за смаком, ще раз добре перемішуємо – важливо, щоб кристали розчинилися.
Перед подачею заправку поміщаємо в красиву піалу і ставимо її в центр кільця з салату. Також для прикраси і м’якого смакового акценту поверхні страви розкладаємо маслини. Подавати такий салат рекомендується відразу після приготування, поки він не втратив свіжості.
Приємного апетиту!
Салат з креветками і кальмарами Салат з креветками і листям салату Салат з креветками і овочами Салат з креветками і помідорами черрі Салат з креветками і часником Салат з креветками, помідорами та листям салату