Салат для любителів морепродуктів і цінителів страв з них. При поєднанні з іншими інгредієнтами креветки – здавалося б, пісний продукт, розкривається, і смак їх стає яскравим і неповторним. Соковита кукурудза, і свіжий огірок наповнять це швидке блюдо приголомшливими фарбами.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Кукурудза консервована – 300 гр.
- Креветки свіжі – 300 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 50 гр.
- Майонез – 50 гр.
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з креветками і кукурудзою? Яйця варіть 10 хвилин круто, огірок добре вимийте, кукурудзу перекиньте на друшляк для видалення рідини. Креветки розморозьте при кімнатній температурі, неочищені – очистіть від панцира.
У огірка відріжте хвостики і наріжте його спочатку вздовж, потім смужками, а після покришіть кубиком і перекладіть в миску.
яєць зніміть шкаралупу і подрібніть їх ножем, додайте до огірку.
Туди ж покладіть розморожені креветки і кукурудзу.
Додайте майонез і сметану, така заправка ніжніша, ніж один майонез. Добре перемішайте всі ложкою до однорідності.
В невелику порційну тарілку покладіть харчову плівку і викладіть порцію салату, утрамбуйте щільно, накрийте плоскою тарілкою для індивідуальної подачі і різким рухом переверніть. Приберіть верхню тарілку і акуратно зніміть плівку, розрівняйте краю.
Приємного апетиту!
Салат з креветками і овочами Салат з креветками і яйцями Салат з креветками, кукурудзою, яйцем і огірками Салат з креветками, яйцем і кукурудзою Салат з креветками, яйцем і огірком