З великим задоволенням хочу поділитися розкішним рецептом прекрасного і цікавого салату, який прикрасить будь-яке святкове застілля. Пікантний салат з куркою, корейською морквою і чорносливом виходить незвичайно апетитним і соковитим. Приготуйте, і ви будете в захваті!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Морква по-корейськи – 250 гр.
- Куряче філе – 400 гр.
- Сіль – за смаком
- Яйце – 4 шт.
- Чорнослив – 150 гр.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Кедрові горіхи – 100 гр.
- Майонез – 150 гр.
Процес приготування:
Готувати салат з куркою, корейською морквою і чорносливом легко! Куряче філе помийте і відваріть в підсоленій воді. Зварене м’ясо повністю остудіть, наріжте невеликим кубиком.
Викладіть на блюдо, на якому будете збирати салат. Трохи посоліть і промажте майонезом. Також можна використовувати копчене або запечене куряче м’ясо.
Чорнослив добре промийте, обсушити паперовими рушниками, наріжте соломкою і викладіть наступним шаром, рівномірно розподіливши по всій поверхні.
Твердий сир натріть на крупній тертці і присипте поверх чорносливу. Промажте майонезом. Замість твердого сиру можна використовувати плавлений сирок типу «Дружба».
Потім викладіть моркву по-корейськи і рівномірно розподіліть по всій поверхні салату. Промажте майонезом. Присипте кедровими горішками.
Курячі яйця викладіть в каструлю, залийте водою, посоліть і відваріть круто, остудіть, заливши холодною водою, очистіть від шкаралупи.
Очищені яйця розділити на білки і жовтки. Курячі білки натріть на крупній тертці і викласти наступним шаром. Промажте майонезом.
Курячі жовтки натріть на дрібній тертці і присипте верх і боки салату.
Святковий листковий салат з куркою, корейською морквою і чорносливом подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Салати з куркою