Таку закатку ще називають ледачими голубцями. Ситний та ароматний салат, заготовлений на зберігання, порадує вас своїм багатим смаком і дозволить швидко подати на стіл готову закуску.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Капуста білокачанна – 1,2 кг
- Рис білий – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 400 гр.
- Сіль – 60 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Масло соняшникова – 100 гр.
- Оцет яблучний 6% – 150 мл
- Перець чилі – 0.5 шт.
Процес приготування:
Як приготувати салат з рисом і капустою на зиму? Зніміть з капусти верхні листки. Нашаткуйте її тонко і викладіть в миску.
Цибулю очистіть і сполосніть. Розріжте на 4 частини і наріжте соломкою. Перекладіть його до капусти.
Перець промийте, вирізати плодоніжку з насінням і нарізайте смужками уздовж. Додайте овочі в миску.
Очищену моркву промийте, подрібніть за допомогою терки і покладіть до інших складових.
Вимийте помідори, наріжте дрібним кубиком, вирізаючи плодоніжку, і відправляйте в миску.
Засипте овочі сіллю з цукром, додайте дрібно порубаний гострий перець чилі і акуратно ретельно перемішайте.
Налийте в каструлю або таз масло і викладіть овочеву заготовку. Протушкувати овочі, помішуючи, на невеликому вогні 15-20 хвилин.
Всипте промитий рис в овочі, розмішайте і готуйте ще 15 хвилин до абсолютної готовності рису.
В цей час вимийте і стерилізуйте банки в духовці при 100 градусах протягом 15 хвилин. Гвинтові кришки можна стерилізувати з банками, а кришки для закачування ключем необхідно прокип’ятити.
Влийте в заготовку оцет, розмішайте і доведіть до кипіння.
Розкладайте салат по банкам до верху, злегка утрамбовувавши, закупорьте кришками і переверніть. Накрийте ковдрою і залиште повільно остигати на 10 годин.
Приємного апетиту!
Гострий салат з помідорів на зиму Салат з капусти і моркви на зиму Салат з капусти та цибулі на зиму Салат з перцю і цибулі на зиму Салат з помідорів і рису на зиму Салат з помідорів, моркви та цибулі Салати без кабачків на зиму