Таку закатку ще називають ледачими голубцями. Ситний та ароматний салат, заготовлений на зберігання, порадує вас своїм багатим смаком і дозволить швидко подати на стіл готову закуску.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Капуста білокачанна – 1,2 кг
  • Рис білий – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 400 гр.
  • Сіль – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Масло соняшникова – 100 гр.
  • Оцет яблучний 6% – 150 мл
  • Перець чилі – 0.5 шт.

Процес приготування:

Як приготувати салат з рисом і капустою на зиму? Зніміть з капусти верхні листки. Нашаткуйте її тонко і викладіть в миску.

Цибулю очистіть і сполосніть. Розріжте на 4 частини і наріжте соломкою. Перекладіть його до капусти.

Перець промийте, вирізати плодоніжку з насінням і нарізайте смужками уздовж. Додайте овочі в миску.

Очищену моркву промийте, подрібніть за допомогою терки і покладіть до інших складових.

Вимийте помідори, наріжте дрібним кубиком, вирізаючи плодоніжку, і відправляйте в миску.

Засипте овочі сіллю з цукром, додайте дрібно порубаний гострий перець чилі і акуратно ретельно перемішайте.

Налийте в каструлю або таз масло і викладіть овочеву заготовку. Протушкувати овочі, помішуючи, на невеликому вогні 15-20 хвилин.

Всипте промитий рис в овочі, розмішайте і готуйте ще 15 хвилин до абсолютної готовності рису.

В цей час вимийте і стерилізуйте банки в духовці при 100 градусах протягом 15 хвилин. Гвинтові кришки можна стерилізувати з банками, а кришки для закачування ключем необхідно прокип’ятити.

Влийте в заготовку оцет, розмішайте і доведіть до кипіння.

Розкладайте салат по банкам до верху, злегка утрамбовувавши, закупорьте кришками і переверніть. Накрийте ковдрою і залиште повільно остигати на 10 годин.

Приємного апетиту!

Гострий салат з помідорів на зиму Салат з капусти і моркви на зиму Салат з капусти та цибулі на зиму Салат з перцю і цибулі на зиму Салат з помідорів і рису на зиму Салат з помідорів, моркви та цибулі Салати без кабачків на зиму