Апетитна домашня самса виходить з бездріжджового листкового тіста з фаршем. Соковита м’ясна начинка додасть особливий смак і аромат страви. Подавайте в якості закуски до домашнього сніданку або обіду.


Інгредієнти: на 15 порц.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вода – 300 мл
  • Свинячий жир – 120 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Для начинки: –
  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Петрушка – за смаком

Процес приготування:

Готувати самсу з фаршем з листкового бездріжджового тіста в духовці просто! Спочатку замішуємо тісто. У глибокій мисці з’єднуємо воду, борошно і сіль. Вимішуємо до отримання щільного кома і відправляємо його в холодильник на 20 хвилин. Продукт слід загорнути в харчову плівку.

Охолоджене тісто знову вимішуємо руками і ділимо на два рівних шматка.

Шматки тіста тонка розкачуємо, обмазуємо розтопленим свинячим жиром і звертаємо в рулет.

Отримані рулети ділимо ще на дві частини, трохи скручуємо їх і відправляємо в морозилку на 30 хвилин.

В цей час готуємо начинку. Разом з’єднуємо шматочки свинини, ріпчасту цибулю і петрушку.

вміст Прокручуємо в блендері або через м’ясорубку. Додаємо сіль, спеції і розмішуємо.

Готове охолоджене тісто ділимо на невеликі шматочки, розкачуємо їх в тонкі кухлі і по центру кожного кладемо трохи начинки з фаршу. З’єднуємо три краї тіста разом.

Так проробляємо з іншими продуктами і викладаємо заготовки на деко з фольгою. Обмазуємо блюдо збитими яйцями. Випікаємо 30 хвилин при температурі 30 градусів.

Готову самсу з листкового тіста з фаршем викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Бездріжджове тісто для самси Самса Самса з листкового тіста з м'ясом Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Самса зі свининою Тісто для самси