Апетитна домашня самса виходить з бездріжджового листкового тіста з фаршем. Соковита м’ясна начинка додасть особливий смак і аромат страви. Подавайте в якості закуски до домашнього сніданку або обіду.
Інгредієнти: на 15 порц.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Вода – 300 мл
- Свинячий жир – 120 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Для начинки: –
- Свинина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Петрушка – за смаком
Процес приготування:
Готувати самсу з фаршем з листкового бездріжджового тіста в духовці просто! Спочатку замішуємо тісто. У глибокій мисці з’єднуємо воду, борошно і сіль. Вимішуємо до отримання щільного кома і відправляємо його в холодильник на 20 хвилин. Продукт слід загорнути в харчову плівку.
Охолоджене тісто знову вимішуємо руками і ділимо на два рівних шматка.
Шматки тіста тонка розкачуємо, обмазуємо розтопленим свинячим жиром і звертаємо в рулет.
Отримані рулети ділимо ще на дві частини, трохи скручуємо їх і відправляємо в морозилку на 30 хвилин.
В цей час готуємо начинку. Разом з’єднуємо шматочки свинини, ріпчасту цибулю і петрушку.
вміст Прокручуємо в блендері або через м’ясорубку. Додаємо сіль, спеції і розмішуємо.
Готове охолоджене тісто ділимо на невеликі шматочки, розкачуємо їх в тонкі кухлі і по центру кожного кладемо трохи начинки з фаршу. З’єднуємо три краї тіста разом.
Так проробляємо з іншими продуктами і викладаємо заготовки на деко з фольгою. Обмазуємо блюдо збитими яйцями. Випікаємо 30 хвилин при температурі 30 градусів.
Готову самсу з листкового тіста з фаршем викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Бездріжджове тісто для самси Самса Самса з листкового тіста з м'ясом Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Самса зі свининою Тісто для самси