Домашню самсу з фаршем можна приготувати на слоенном дріжджовому тісті. Страва порадує соковитою начинкою і рум’яної хрусткою скоринкою. Подавайте до сніданку або сімейного обіду.


Інгредієнти: на 15 порц.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати самсу з фаршем з листкового дріжджового тіста в духовці? Молоко нагріваємо, але не кип’ятимо його. Додаємо в продукт сіль, цукор і дріжджі. Просіваємо сюди ж половину борошна, розмішуємо і залишаємо на 20 хвилин.

У готову опару опускаємо половину розм’якшеного вершкового масла і розбиваємо два курячих яйця. Розмішуємо.

Просіваємо борошно і замішуємо тісто в гладкий і однорідний ком. Залишаємо його на 20 хвилин при кімнатній температурі.

Далі підготовлений продукт тонко розкочуємо. Всередині обмазуємо залишками вершкового масла.

Скручуємо заготовку в рулет, обмотуємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 1 годину.

В цей час підготуємо м’ясну начинку. Змішуємо розморожений фарш з сіллю, чорним меленим перцем і подрібненим ріпчастою цибулею.

Повертаємося до тесту. Підморожений рулет ділимо на невеликі шматки і кожен з них розгортаємо в тонкий кружок. По центру викладаємо начинку.

Три краї тіста підверніть і склеюємо між собою. Дірок бути не повинно, щоб не протек сік.

Розкладаємо заготовки на деко з пергаментом. Ставимо в духовку на 25 хвилин. Випікаємо при температурі 200 градусів.

Готова самса з пишного листкового тіста з м’ясною начинкою готова. Подавайте страву до столу!

Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з м'ясом Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Самса з яловичиною Самса зі свининою Узбецька самса