Домашню самсу з фаршем можна приготувати на слоенном дріжджовому тісті. Страва порадує соковитою начинкою і рум’яної хрусткою скоринкою. Подавайте до сніданку або сімейного обіду.
Інгредієнти: на 15 порц.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Для начинки: –
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати самсу з фаршем з листкового дріжджового тіста в духовці? Молоко нагріваємо, але не кип’ятимо його. Додаємо в продукт сіль, цукор і дріжджі. Просіваємо сюди ж половину борошна, розмішуємо і залишаємо на 20 хвилин.
У готову опару опускаємо половину розм’якшеного вершкового масла і розбиваємо два курячих яйця. Розмішуємо.
Просіваємо борошно і замішуємо тісто в гладкий і однорідний ком. Залишаємо його на 20 хвилин при кімнатній температурі.
Далі підготовлений продукт тонко розкочуємо. Всередині обмазуємо залишками вершкового масла.
Скручуємо заготовку в рулет, обмотуємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 1 годину.
В цей час підготуємо м’ясну начинку. Змішуємо розморожений фарш з сіллю, чорним меленим перцем і подрібненим ріпчастою цибулею.
Повертаємося до тесту. Підморожений рулет ділимо на невеликі шматки і кожен з них розгортаємо в тонкий кружок. По центру викладаємо начинку.
Три краї тіста підверніть і склеюємо між собою. Дірок бути не повинно, щоб не протек сік.
Розкладаємо заготовки на деко з пергаментом. Ставимо в духовку на 25 хвилин. Випікаємо при температурі 200 градусів.
Готова самса з пишного листкового тіста з м’ясною начинкою готова. Подавайте страву до столу!
Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з м'ясом Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Самса з яловичиною Самса зі свининою Узбецька самса