Шарлотка дуже популярний рецепт пирога. Традиційна шарлотка готується з яблуками і є дуже смачним десертом. Сьогодні шарлотку готують як в якості десерту, так і в якості несолодкого основного блюда. Вашої фантазії немає межі. Простий рецепт несолодкої шарлотки з капустою неодмінно сподобається всім. Шарлотка готується з доступних продуктів, які у всіх знайдуться вдома.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Кефір – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Майонез – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сухарі панірувальні – за смаком
Процес приготування:
Готувати шарлотку з капустою і майонезом просто! Нашаткуйте дрібно капусту. Викладіть на добре розігріту сковороду. Обсмажте.
В глибоку ємність вилийте кефір, додайте соду, сіль і яйце. Добре перемішайте.
Додайте майонез і ретельно перемішайте.
Просійте борошно через сито і в кілька прийомів введіть в тісто, і акуратними рухами перемішайте.
Форму змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Частина тесту перекладіть, добре розрівняйте. Зверху викладіть смажену капусту і залийте другою частиною тіста.
Зверху присипте панірувальними сухарями. Форму акуратно помістіть в добре розігріту духовку, випікайте 1 годину при температурі 180 градусів. Перевірити на готовність. Форму вийміть з духовки і дайте шарлотці охолонути. Акуратно перемістіть на блюдо.
Пиріг виходить дуже смачним і ароматним! Приємного вам апетиту! Шарлотку подають як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка без цукру Шарлотка без яблук Шарлотка з капустою