Шматочки гарбуза, запечені з часником в духовці – смачна закуска для всієї родини. Її можна подати як гарнір або окремою стравою на вечерю. Дуже апетитне і корисне блюдо. Пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гарбуз – 1 кг
- Петрушка – 1 пучок
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Лимон – 0.5 шт.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати шматочки гарбуза з часником в духовці легко! Гарбуз промиваємо і розрізаємо на довгасті шматочки середнього розміру.
Часник чистимо від луски і пропускаємо через прес.
З половинки лимона вичавлюємо сік.
Зелень петрушки промиваємо і кришимо. Змішуємо її з часником, сіллю, лимонним соком і чорним меленим перцем.
Викладаємо гарбуз на пергамент і поливаємо приготованою сумішшю. Запікаємо 30-40 хв. при 180 градусах.
Смачного!