Шурпа з баранини за рецептом Сталика Ханкишиева буде у вас чудовим і першим і другим блюдом. Готувати шурпу краще в казані. Для легкого аромату диму Сталик радить додати до шурпі трохи курдюка. Кількість інгредієнтів він визначає заходом і це залежить від кількості людей, яких ви будете пригощати. Одна міра – це 1 кг м’яса, дорівнював половині міри – 500 р. Готувати шурпу можна і з баранини і яловичини.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баранина – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста (гострий) – 1 кг
  • Цибуля фіолетовий – 250 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий (різного кольору) – 500 гр.
  • Помідори свіжі (стиглі) – 250 гр.
  • Айва – 1 шт.
  • Зіра – за смаком
  • Коріандр – за смаком
  • Перець чилі – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Рецепт приготування шурпи з баранини за рецептом Сталика Ханкишиева смачний! Спочатку підготуйте всі продукти для приготування шурпи за рецептом Сталика Ханкишиева.

В казан налийте чисту воду і поставте його на вогонь. Покладіть В казан промиту баранину.

М’ясо візьміть від спинки, тобто корейку. Коли вода закипить, видаліть всю пінку з поверхні. Вогонь зменшіть, щоб бульйон тільки кипів.

Додайте до бульйону сіль за смаком.

Гострий ріпчасту цибулю почистіть, наріжте тонкими кружальцями і покладіть в киплячий бульйон. Варіть суп 30 хвилин.

Потім почистіть і промийте моркву, наріжте на великі шматочки і покладіть в казан.

Одночасно покладіть в бульйон стручок гострого перцю і насипте сушені зіру і коріандр. Бульйон з морквою та спеціями варіть протягом однієї години.

Через годину покладіть в казан назрезанный на половинки очищений картопля. Його краще зварити окремо в підсоленій воді, щоб не зіпсувати смак бульйону.

Разом з картоплею покладіть в бульйон айву і нарізаний на півкільця солодкий перець.

Коли бульйон з картоплею закипить, покладіть в нього очищені від шкірки помідори.

Шурпу спробуйте і доведіть до правильного смаку. Варити шурпу з овочами до повної готовності картоплі.

Потім додайте в шурпу нарізаний тонкими кільцями фіолетовий цибулю і дрібно нарізані трави (кінзу, петрушку та ін).

Казан можете знімати з вогню. Шурпа з баранини за рецептом Сталика готова. На велике блюдо перекладіть відварену картоплю, м’ясо і овочі. Бульйон розлийте у великі піали. Шурпу можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Шурпа з баранини Шурпа з баранини в казані Шурпа з баранини з картоплею Шурпа з баранини класична Шурпа по-узбецьки