Гарбузово-яблучний сік – це не тільки чудовий смак та яскравий колір корисного напою, а ще й величезна кількість вітамінів і мікроелементів, необхідних нашому організму в зимовий сезон. Заготовивши трохи гарбузово-яблучного соку на зиму, ви забезпечуєте себе і вашу родину величезною кількістю корисних речовин і відмінним настроєм, адже випивши склянку смачного напою оранжевого кольору, ви заряджаєтеся позитивом і енергією на весь день!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Гарбуз – 1 кг
  • Яблука – 3 кг
  • Вода – 3 – 4 ст.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати сік з гарбуза і яблук пальчики оближеш легко! Для приготування соку ми вибрали гарбуза мускатного сорти, вона має гарний насичений оранжевий колір і солодкуватий смак. Промиваємо під проточною водою, обсушуємо рушником і відрізаємо необхідне нам кількість. Чистимо гарбуз від шкірки і насіння, нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо гарбуз в глибоку каструлю і заливаємо водою. Ставимо каструлю на середній вогонь і доводимо масу до кипіння. Після того, як вода в каструлі закипіла, вогонь зменшуємо і проварюємо гарбуз до м’якості.

У каструлю додаємо свіжовичавлений лимонний сік або половину чайної ложки лимонної кислоти і проварюємо ще протягом 5-10 хвилин.

Каструлю з гарбузової масою знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути, після чого пюрируем гарбуз до однорідного стану заглибним блендером.

Яблука промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм обсохнути від води. Потім розрізаємо яблука навпіл, видаляємо плодоніжки і серцевину. Нарізаємо яблука на 4-6 частин залежно від отвору в соковижималці і пропускаємо їх через соковижималку. Отриманий яблучний сік проціджуємо через марлю, згорнуту в 4-6 шарів. Готовий яблучний сік додаємо в каструлю до гарбузовому пюре. Перемішуємо і пробуємо сік на смак, після чого додаємо необхідну кількість цукру. Ще раз перемішуємо і ставимо сік на вогонь. Доводимо його до кипіння і кип’ятимо 2-3 хвилини.

Гарячий сік розливаємо по попередньо простерилизованным пляшках, можна використовувати скляні пляшки з-під магазинного соку. Щільно закорковуємо пляшки прокип’яченими кришками і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого прибираємо сік на зберігання в темне прохолодне місце.

Гарбузовий сік з лимоном Гарбузовий сік у домашніх умовах Гарбузово-яблучний сік Яблучний сік на зиму