Заготовити солоні гриби з цибулею на зимуне складно, а апетитне блюдо зможе радувати вас цілий рік.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Рижики свіжі – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати солоні гриби з цибулею на зиму? Рижики, перебираємо і ретельно промиваємо. Заливаємо водою і кип’ятити протягом 15 хвилин. Потім зливаємо воду і знову промиваємо.

У каструлі розігріваємо 2,5 літра води, додаємо до неї сіль і цукор.

Доводимо до кипіння, робимо вогонь поменше і закидаємо гриби. Варимо близько 10 хвилин.

Потім додаємо нарізану кільцями ріпчасту цибулю і оцет. Через хвилину знімаємо з плити.

Гриби і цибулю викладаємо в банки, потім заливаємо їх залишилися розсолом, закриваємо кришкою і даємо охолонути. Після відправляємо на зберігання. Готово!

Гриби на зиму Мариновані гриби Рижики гарячим способом на зиму Рижики на зиму Солоні гриби на зиму Солоні рижики