Заготовити солоні гриби з цибулею на зимуне складно, а апетитне блюдо зможе радувати вас цілий рік.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Рижики свіжі – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати солоні гриби з цибулею на зиму? Рижики, перебираємо і ретельно промиваємо. Заливаємо водою і кип’ятити протягом 15 хвилин. Потім зливаємо воду і знову промиваємо.
У каструлі розігріваємо 2,5 літра води, додаємо до неї сіль і цукор.
Доводимо до кипіння, робимо вогонь поменше і закидаємо гриби. Варимо близько 10 хвилин.
Потім додаємо нарізану кільцями ріпчасту цибулю і оцет. Через хвилину знімаємо з плити.
Гриби і цибулю викладаємо в банки, потім заливаємо їх залишилися розсолом, закриваємо кришкою і даємо охолонути. Після відправляємо на зберігання. Готово!
Гриби на зиму Мариновані гриби Рижики гарячим способом на зиму Рижики на зиму Солоні гриби на зиму Солоні рижики